Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBAMS:2020:1778

Instantie
Rechtbank Amsterdam
Datum uitspraak
10-03-2020
Datum publicatie
31-08-2020
Zaaknummer
AMS 20/981
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Mondelinge uitspraak
Inhoudsindicatie

Voorlopige voorziening. Omdat verzoeker de gevraagde gegevens niet heeft verstrekt, terwijl die wel van belang zijn voor het vaststellen van zijn recht op bijstand, mocht verweerder de uitkering van verzoeker opschorten.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK AMSTERDAM

Bestuursrecht

zaaknummer: AMS 20/981

proces-verbaal van de mondelinge uitspraak van de voorzieningenrechter van 10 maart 2020 in de zaak tussen

[verzoeker] , te [woonplaats] , verzoeker

(gemachtigde: [naam] ),

en

het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen, verweerder

(gemachtigde: [naam] ).

Procesverloop

Bij besluit van 10 februari 2020 (het primaire besluit) heeft verweerder de bijstandsuitkering van verzoeker opgeschort.

Verzoeker heeft tegen het primaire besluit bezwaar gemaakt. Hij heeft de voorzieningenrechter verzocht om een voorlopige voorziening te treffen.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 10 maart 2020. Verzoeker is verschenen, bijgestaan door zijn gemachtigde. Verweerder heeft zich laten vertegenwoordigen door zijn gemachtigde.

Na afloop van de zitting heeft de voorzieningenrechter onmiddellijk uitspraak gedaan.

Beslissing

De voorzieningenrechter wijst het verzoek af.

Overwegingen

1. De voorzieningenrechter geeft hiervoor de volgende motivering.

2. Verweerder mag informatie opvragen bij verzoeker om tussentijds te onderzoeken of verzoeker nog steeds recht heeft op bijstand.

3. Verweerder heeft bij verzoeker informatie opgevraagd over een zestal bankrekeningen bij [naam] , die bij verweerder niet bekend waren.

4. Verzoeker heeft die informatie niet gegeven. Zo heeft verzoeker het door verweerder gevraagde bewijsstuk van datum opening van de bankrekeningen bij [naam] niet aan verweerder gegeven. Ook heeft verzoeker de rekeningafschriften met vermelding van het saldo vanaf de datum van de opening van die rekeningen tot en met 23 januari 2020 niet aan verweerder gegeven. Dat verzoeker alles heeft overgelegd wat hij had en waar door verweerder naar is gevraagd, volgt de voorzieningenrechter niet. Zoals ook met de gemachtigde van verzoeker is besproken, kan verzoeker de ontbrekende informatie proberen op te vragen bij [naam] . Verzoeker kan de gevraagde gegevens dan alsnog in de bezwaarfase overleggen.

5. Omdat verzoeker de gevraagde gegevens niet heeft verstrekt, terwijl die wel van belang zijn voor het vaststellen van zijn recht op bijstand, mocht verweerder de uitkering van verzoeker opschorten.

6. Bij deze stand van zaken heeft het bezwaar geen redelijke kans van slagen. Het verzoek om voorlopige voorziening wordt daarom afgewezen.

7. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

Deze uitspraak is gedaan door mr. A.K. Mireku, voorzieningenrechter, in aanwezigheid van mr. M. Journée, griffier, op 10 maart 2020.

griffier

voorzieningenrechter

Afschrift verzonden aan partijen op:

Rechtsmiddel

Tegen deze uitspraak staat geen rechtsmiddel open.