Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBAMS:2012:BV8121

Instantie
Rechtbank Amsterdam
Datum uitspraak
03-01-2012
Datum publicatie
07-03-2012
Zaaknummer
EA11-1855
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Ontbindingsverzoek werknemer, ingediend vóór faillissement werkgever, is een niet verifieerbaar verzoek in de zin van de artikelen 25 jo. 28 Faillissementswet.

Zaak wordt aangehouden om werknemer in staat te stellen desgewenst curator in het geding te betrekken.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
AR-Updates.nl 2012-0225
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

beschikking

RECHTBANK AMSTERDAM

Sector Kanton

Locatie Amsterdam

Zaaknummer: EA 11-1855

Beschikking van: 3 januari 2012

F.no.: 497

Beschikking van de kantonrechter

I n z a k e

[verzoeker]

wonende te [woonplaats]

verzoeker

nader te noemen: [verzoeker]

gemachtigde: N. Derks

t e g e n

de besloten vennootschap Label Boxx BV

gevestigd te Amsterdam

verweerster

nader te noemen: Label BV

niet verschenen

VERLOOP VAN DE PROCEDURE

[verzoeker] heeft op 1 december 2011 een verzoek ingediend dat strekt tot ontbinding van de tussen partijen bestaande arbeidsovereenkomst. De mondelinge behandeling is aanvankelijk bepaald op 4 januari 2012 en nadien vervroegd naar 23 december 2011. De door de griffier van de rechtbank gedane oproeping voor de zitting van 4 januari 2012, aangetekend verzonden, is retour ontvangen. Op verzoek van [verzoeker] is de mondelinge behandeling van 23 december 2011 uitgesteld.

GRONDEN VAN DE BESLISSING

1.[verzoeker] verzoekt ontbinding van de arbeidsovereenkomst onder toekenning van een ontslagvergoeding. De gemachtigde van [verzoeker] heeft verzocht de mondelinge behandeling van het verzoek aan te houden in verband met het vonnis van de rechtbank Amsterdam van 20 december 2011, waarbij Label BV in staat van faillissement is verklaard met benoeming van mr. [naam] tot curator. De curator heeft [verzoeker] laten weten dat op grond van artikel 29 Faillissementswet de procedure van rechtswege is geschorst. [verzoeker] is door de curator uitgenodigd de vordering ter verificatie in te dienen, waarna de vordering op de lijst van voorlopig betwiste vorderingen zal worden geplaatst.

2.De kantonrechter is van oordeel dat het verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst, ingediend voordat Label BV in staat van faillissement is verklaard, een niet verifieerbaar verzoek in de zin van de artikelen 25 jo 28 Faillissementswet is. Alsdan staat [verzoeker] voor de vraag of hij de curator voor de behandeling van het verzoek wil laten oproepen teneinde een beslissing te verkrijgen die ook de curator bindt. Deze vraag heeft [verzoeker] nog niet beantwoord.

3.De kantonrechter schorst de procedure en stelt [verzoeker] in de gelegenheid zich uit te laten over de volgende vragen:

-wenst [verzoeker] een mondelinge behandeling van het verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst?

-zo ja, dan verzoekt de kantonrechter [verzoeker] zijn verhinderdata en die van de curator in de komende 3 weken op te geven. Vervolgens zal de kantonrechter een datum voor de mondelinge behandeling bepalen. De curator zal alsdan door de griffier worden opgeroepen.

4.Iedere verdere beslissing wordt aangehouden.

BESLISSING

De kantonrechter:

I.schorst de procedure;

II.stelt [verzoeker] in de gelegenheid zich uit te laten over de hiervoor onder r.ov. 3 gestelde vragen;

III.houdt iedere verdere beslissing aan.

Aldus gegeven door mr. D.H. de Witte, kantonrechter, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 3 januari 2012 in tegenwoordigheid van de griffier.