Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBAMS:2009:BV7092

Instantie
Rechtbank Amsterdam
Datum uitspraak
21-04-2009
Datum publicatie
28-02-2012
Zaaknummer
421257 / KG ZA 09-459 WT/TF
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Kort geding
Inhoudsindicatie

Herstelvonnis van het vonnis van 9 april 2009 in de zaak met zaaknummer / rolnummer: 421257 / KG ZA 09-459 WT/TF (LJN: BV7091)

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

vonnis

RECHTBANK AMSTERDAM

Sector civiel recht, voorzieningenrechter

zaaknummer / rolnummer: 421257 / KG ZA 09-459 WT/TF

Herstelvonnis van 21 april 2009

in de zaak van

1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

HET OPLAADPUNT B.V., handelend onder de naam TENQ,

statutair gevestigd te Bloemendaal en kantoorhoudende te Amsterdam,

2. de stichting

STICHTING WATERWIJS,

statutair gevestigd en kantoorhoudende te Amsterdam,

eiseressen bij dagvaarding van 16 maart 2009,

advocaten mrs. J. van den Brande en D.C. Elzinga te Rotterdam,

tegen

1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

[gedaagde] HOLDING B.V.,

gevestigd en kantoorhoudende te Amsterdam,

2. [gedaagde],

handelend onder de naam JOINTHEPIPE.ORG,

wonende te [woonplaats],

gedaagden,

advocaat mr. H.C. Bollekamp te Amsterdam.

1. Het verzoek tot verbetering

1.1. Bij brief van 16 april 2009 van mr. Elzinga is namens eiseressen verzocht om verbetering van het op 9 april 2009 in deze zaak gewezen vonnis, in die zin dat in het dictum onder alinea 5.1 de zinsnede: “Verbiedt gedaagden na betekening van het vonnis direct of indirect activiteiten te verrichten en te ondersteunen die concurreren met de kernactiviteiten van gedaagden, (…)” te vervangen door de zinsnede: “Verbiedt gedaagden na betekening van het vonnis direct of indirect activiteiten te verrichten en te ondersteunen die concurreren met de kernactiviteiten van eiseressen, (…)” .

1.2. Bij brief van 17 april 2009 heeft mr. Bollekamp namens gedaagden bericht geen bezwaar te hebben tegen inwilliging van het verzoek.

2. De beoordeling

2.1. Nu in het vonnis van 9 april 2009 sprake is van een kennelijke fout die zich voor eenvoudig herstel leent, zal het verzoek worden toegewezen als volgt.

3. De beslissing

De voorzieningenrechter

3.1. Bepaalt dat het onder 5.1 vermelde van het op 9 april 2009 tussen eiseressen en gedaagden gewezen vonnis, waar staat:

Verbiedt gedaagden na betekening van het vonnis direct of indirect activiteiten te verrichten en te ondersteunen die concurreren met de kernactiviteit van gedaagden, bestaande uit het aanbieden en ter beschikking stellen van multimedia waterkoelers, al dan niet onder de naam TENQ, aan scholen en bedrijven en het promoten van de daarbij behorende flesjes en doelstelling, te weten: het bevorderen van een gezonde levensstijl door het stimuleren van het drinken van water door scholieren.

wordt gewijzigd in:

Verbiedt gedaagden na betekening van het vonnis direct of indirect activiteiten te verrichten en te ondersteunen die concurreren met de kernactiviteit van eiseressen, bestaande uit het aanbieden en ter beschikking stellen van multimedia waterkoelers, al dan niet onder de naam TENQ, aan scholen en bedrijven en het promoten van de daarbij behorende flesjes en doelstelling, te weten: het bevorderen van een gezonde levensstijl door het stimuleren van het drinken van water door scholieren.

3.2. Bepaalt dat deze verbetering onder de vermelding van de datum

21 april 2009 wordt vermeld op de minuut van het vonnis van 9 april 2009.

3.3. Gelast elk van partijen, voor zover zij dit niet reeds hebben gedaan, de ontvangen grosse dan wel het ontvangen afschrift van het vonnis van 9 april 2009 na ontvangst van dit verbetervonnis aan de griffie van de rechtbank te retourneren.

Dit vonnis is gewezen door mr. W. Tonkens - Gerkema, voorzieningenrechter, bijgestaan door mr. G.H. Felix, griffier, en in het openbaar uitgesproken op

21 april 2009.?