Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBALM:2009:BL5427

Instantie
Rechtbank Almelo
Datum uitspraak
24-11-2009
Datum publicatie
24-02-2010
Zaaknummer
105685/ FT RK 820-09
Rechtsgebieden
Insolventierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Niet-ontvankelijk. Ontbreken met redenen omklede verklaring. Onafhankelijke en deskundige partij. Advocaat niet afhankelijk

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Module Rechtsbijstand en schuldhulpverlening 2009/239
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ALMELO

Sector civiel recht

zaaknummer: 105685/ FT RK 820-09

datum vonnis: 24 november 2009 (ps)

Vonnis van de rechtbank Almelo, enkelvoudige kamer voor burgerlijke zaken, op het verzoek van:

[X],

wonende te [woonplaats],

verzoeker,

verder te noemen [X].

Het procesverloop

Op 21 september 2009 is ter griffie een verzoekschrift tot toepassing van de wettelijke schuldsaneringsregeling ingekomen.

De zaak is behandeld ter terechtzitting van 17 november 2009. Ter zitting [X] verschenen, vergezeld van mr. R. Skála. Van de behandeling heeft de griffier aantekeningen gemaakt.

Het vonnis is bepaald op vandaag.

De beoordeling

Uit het verzoekschrift opgesteld door de Stadsbank Oost Nederland conform artikel 285 Faillissementswet (Fw.) blijkt dat er geen minnelijk traject is gestart door de Stadsbank Oost Nederland.

Ter zitting heeft mr. Skála daaromtrent verklaard dat hijzelf de schulden heeft geïnventariseerd en daarbij van een aantal schuldeisers reeds heeft begrepen dat zij niet zullen instemmen met minder dan 100%.

Een minnelijke regeling dient te worden getoetst door een onafhankelijke en deskundige partij. Een advocaat kan gezien zijn positie in een zaak als de onderhavige niet als onafhankelijk worden beschouwd. Daar komt bij dat verzoeker door mr. Skála niet eens een minnelijke regeling heeft aangeboden, doch slechts op basis van de inventarisatie van de schulden heeft geconcludeerd dat een minnelijke regeling niet mogelijk zou zijn.

Bij het ontbreken van een met redenen omklede verklaring als vereist in artikel 285 lid 1 onderdeel f Fw. dient [X] niet-ontvankelijk te worden verklaard in zijn verzoek.

De beslissing:

de rechtbank:

- verklaart [X] niet-ontvankelijk in zijn verzoek tot toepassing van de schuldsaneringsregeling.

Gewezen door mr. M.M. Verhoeven, lid van genoemde kamer, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van dinsdag 24 november 2009, in tegenwoordigheid van de griffier.