Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBALM:2008:BE8675

Instantie
Rechtbank Almelo
Datum uitspraak
15-08-2008
Datum publicatie
19-08-2008
Zaaknummer
95790 / KG ZA 08-202
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Kort geding
Inhoudsindicatie

Verstek. Toewijzing vordering tot straat- en contactverbod.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ALMELO

Sector Civiel

zaaknummer: 95790 / KG ZA 08-202

datum vonnis: 15 augustus 2008 (gc)

Vonnis van de voorzieningenrechter in de rechtbank Almelo, rechtdoende in kort geding, in de zaak van:

1. A. P,

en

2. E. O,

beiden wonende te Almelo,

eisers,

procureur: mr. R. Kroon,

advocaat: mw. mr. D.I.A. Schröder te Utrecht,

tegen

A. Z,

wonende te Almelo,

gedaagde,

niet verschenen.

Het procesverloop

Gedaagde is te dienende dage niet in rechte verschenen, waarna tegen hem verstek is verleend.

Eisers hebben gevorderd als vermeld in de dagvaarding.

De zaak is behandeld ter terechtzitting van woensdag 13 augustus 2008. Ter zitting zijn verschenen: eisers in persoon, vergezeld door een tolk en bijgestaan door mr. Schröder.

De vordering is toegelicht.

Het vonnis is bepaald op vandaag.

De beoordeling van het geschil en de motivering van de beslissing

1. Bij de dagvaarding zijn de wettelijke formaliteiten in acht genomen.

2. In deze zaak staat het navolgende vast. P en M hebben een relatie gehad welke relatie heeft geduurd tot 20 februari 2006. Uit deze relatie is op 14 september 2001 een dochter, genaamd Jasemina, geboren. De relatie van partijen heeft zich altijd gekenmerkt door agressiviteit en geweld van M jegens P. P heeft hiervan meerdere malen aangifte gedaan. Na het verbreken van haar relatie met M is P bij O ingetrokken en inmiddels hebben zij een affectieve relatie. Sinds P bij O is ingetrokken, worden zowel P als O lastig gevallen door M. O heeft meerdere malen aangifte gedaan van onder meer mishandeling, bedreiging en vernieling van zijn auto. Nadat M wederom de auto van O heeft vernield is hij opgepakt en sinds dat moment verblijft hij in detentie. P is eveneens meerdere malen door M bedreigd, zowel in persoon als per telefoon. P en O vrezen dat M, zodra hij vrijkomt, hen weer op komt zoeken. Bovendien vrezen zij dat M weer telefonisch contact met hen op zal nemen. M veroorzaakt angst, spanningen en sterke gevoelens van onveiligheid bij P, haar dochter en O. Zij hebben er een dringend en spoedeisend belang bij dat het M wordt verboden om contact met hen op te nemen en dat het M wordt verboden zich in de omgeving van hun woning op te houden.

3. Nu M niet ter zitting is verschenen moeten deze feiten en omstandigheden als vaststaand worden aangenomen.

4. De vorderingen komen onrechtmatig noch ongegrond voor en kunnen daarom worden toegewezen in na te melden zin. Het verzochte straatverbod zal worden gemaximeerd voor de duur van vijf jaren. De dwangsomveroordeling wordt gemaximeerd op € 15.000,00.

5. Vermelding verdient hier nog dat mr. Schröder heeft verklaard dat in het petitum van de dagvaarding het adres van eisers foutief staat vermeld. Dit adres moet zijn ….. te Almelo in plaats van de genoemde nummer ...

6. Eisers hebben verzocht gedaagde in de kosten van dit geding te veroordelen. Deze veroordeling kan echter nog niet worden uigesproken omdat door eisers nog geen definitieve toevoeging is overgelegd. De beslissing hieromtrent zal dan ook worden aangehouden totdat eisers de definitieve toevoeging hebben overlegd.

De beslissing

De voorzieningenrechter:

I. Verbiedt M om zich na de betekening van dit vonnis op te houden binnen een straal van 200 meter van de woning van P en O aan de … te Almelo.

II. Verbiedt M om na de betekening van dit vonnis op enigerlei wijze contact te hebben, dan wel te zoeken met P, Jasemina P en O.

III. Bepaalt dat M voor elke overtreding van de onder I en II genoemde verboden een dwangsom verbeurt van € 300,00 (driehonderd euro), tot een maximum van € 15.000,00 (vijftienduizend euro).

IV. Verleent aan P en O verlof om elke overtreding van de onder I en II genoemde verboden ongedaan te maken met behulp van de sterke arm van politie en justitie.

V. Verklaart dit vonnis tot zover uitvoerbaar bij voorraad.

VI. Wijst af hetgeen meer of anders is verzocht.

VII. Houdt de verzochte proceskostenveroordeling aan totdat eisers de definitieve toevoeging hebben overgelegd.

Dit vonnis is gewezen te Almelo door mr. Koopmans, voorzieningenrechter, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 15 augustus 2008 in tegenwoordigheid van de griffier.