Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBALK:2012:BX5762

Instantie
Rechtbank Alkmaar
Datum uitspraak
21-05-2012
Datum publicatie
27-08-2012
Zaaknummer
379126 \ CV EXPL 11-3877
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Artikel 21 van het Wetboek van burgerlijke rechtsvordering verplicht partijen de voor de beslissing van belang zijnde feiten volledig en naar waarheid aan te voeren. De kantonrechter ziet in de weigering van eisende partij om hem behoorlijk te informeren aanleiding de vordering van eisende partij integraal af te wijzen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Prg. 2012/310
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ALKMAAR

Sector Kanton - locatie Hoorn

Zaaknr/rolnr.: 379126 \ CV EXPL 11-3877 /HB

Uitspraakdatum: 21 mei 2012

Vonnis in de zaak van:

de naamloze vennootschap N.V. Univé Zorg, gevestigd te Alkmaar

eisende partij

verder ook te noemen: Univé

gemachtigde: AGC Gerechtsdeurwaarders en Incasso te Leeuwarden

tegen

[[gedaagde], wonende te [adres]

gedaagde partij

verder ook te noemen: [gedaagde]

gemachtigde: mr. M. van Espen, advocaat te Hoorn.

Het verdere procesverloop

Op 12 december 2011 heeft de kantonrechter een tussenvonnis gewezen. Naar aanleiding van dat tussenvonnis heeft Univé een akte met producties genomen. [gedaagde] heeft daarop gereageerd bij antwoord-akte met producties.

De inhoud van de processtukken geldt als hier ingelast.

Ten slotte is heden uitspraak bepaald.

De verdere beoordeling van het geschil

De kantonrechter heeft Univé bij tussenvonnis van 12 december 2011 verzocht inlichtingen te verschaffen en processtukken over te leggen betreffend de eerder door haar tegen [gedaagde] gevoerde procedures onder zaaksnummers 257536 CV EXPL 08-393 en 274735 CV EXPL 08-3011. Univé heeft daarop slechts specificaties overgelegd van de vorderingen waarop de eerdere procedures betrekking zouden hebben. Daarmee heeft Univé niet voldaan aan het verzoek van de kantonrechter en aan haar uit artikel 21 van het Wetboek van burgerlijke rechtsvordering (Rv) voortvloeiende verplichting de voor de beslissing van belang zijnde feiten volledig (en naar waarheid) aan te voeren. Uit de door [gedaagde] bij antwoord overgelegde stukken blijkt immers dat er in de zaak onder rolnummer 274735 CV EXPL 08-3011 nog een eisvermeerdering heeft plaatsgevonden waarbij, zo lijkt het, een deel van de onderhavige vordering is gevoegd. Daarover heeft Univé in haar laatste akte geen enkel uitsluitsel gegeven laat staan inzicht verschaft.

Het is aan de kantonrechter om uit het niet naleven van de in artikel 21 Rv neergelegde verplichting de gevolgtrekking te maken die hij geraden acht. Het moet Univé (en haar gemachtigde) als veelvuldig procederend partij duidelijk zijn wat er van hen wordt verwacht en de kantonrechter mag van een veelvuldig procederende partij als Univé verwachten dat zij hem juist en volledig informeert. De kantonrechter ziet daarom in de weigering van Univé om hem behoorlijk te informeren aanleiding de vordering van Univé integraal af te wijzen.

Univé dient als de in het ongelijk te stellen partij in de proceskosten te worden veroordeeld.

De beslissing

De kantonrechter:

Wijst de vordering af.

Veroordeelt Univé in de proceskosten, die tot heden voor [gedaagde] worden vastgesteld op een bedrag van € 50,- voor salaris van de gemachtigde van [gedaagde], waarover Univé geen btw verschuldigd is.

Dit vonnis is gewezen door mr. J.H. Gisolf, kantonrechter, bijgestaan door de griffier en op 21 mei 2012 in het openbaar uitgesproken.

De griffier De kantonrechter