Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBALK:2009:BJ2907

Instantie
Rechtbank Alkmaar
Datum uitspraak
09-07-2009
Datum publicatie
17-07-2009
Zaaknummer
298750 BW VERZ 09-287 MVH
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Afwijzing verzoek ontslag bewindvoerder. Verzoekster behoort niet tot de kring van personen die ontslag kan verzoeken (art. 1:448 lid 2 BW). Rechthebbende is wilsonbekwaam. Niet gebleken van omstandigheden die moeten leiden tot ontslag bewindvoerder.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Prg. 2009, 149
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ALKMAAR

Sector Kanton

Locatie Den Helder

zaaknr/repnr.: 298750 BW VERZ 09-287 MVH

Uitspraakdatum: 9 juli 2009

Beschikking ontslag/benoeming bewindvoerder

De kantonrechter te Den Helder;

Gezien het op 25 mei 2009 ingekomen verzoekschrift van:

[verzoekster], geboren te [...] op [...], wonende te [...]

De Koog, [adres], strekkende tot ontslag van Stichting Beschermingsbewind Meerderjarigen Den Helder, correspondentieadres: Postbus 6025, 1780 KA Den Helder, als bewindvoerder over de goederen die (zullen) toebehoren aan:

[rechthebbende], geboren te [...] op [...], wonende te

[...] Den Helder, [...],

Gezien de beschikking van de kantonrechter te Alkmaar d.d. 12 oktober 2005, rep.nr. 05-3811, waarbij het bewind werd ingesteld;

De bewindvoerder, Stichting Beschermingsbewind Meerderjarigen Den Helder heeft op

9 juni 2009 schriftelijk gereageerd op het verzoek.

Ontvangen is een schriftelijk verzoek een andere bewindvoerder te benoemen. Dit verzoek is meeondertekend door rechthebbende. Deze handtekening is bibberig en nauwelijks leesbaar. Rechthebbende is op het verzoek gehoord. Uit dit verhoor is gebleken dat rechthebbende wilsonbekwaam is en tevens geheel niet in staat is gebleken iets te verklaren omtrent het verzoek. De zus van rechthebbende heeft verklaard dat zij graag bewindvoeder wil worden. Hierin kan een verzoek tot wijziging van de bewindvoerder worden gelezen. Echter gelet op hetgeen is bepaald in artikel 1:448 tweede lid van het Burgerlijk Wetboek behoort de zus van rechthebbende niet tot de kring van personen die het ontslag van de huidige bewindvoerder kan verzoeken. Ook overigens is niet gebleken van omstandigheden die moeten leiden tot ontslag van de bewindvoerder.

Beschikkende

Wijst het verzoek af.

Deze beschikking is gegeven door mr. L. van der Heijden, kantonrechter, bijgestaan door de griffier en in het openbaar uitgesproken op 9 juli 2009.

De griffier, De kantonrechter,

Verzonden:

Tegen deze beschikking kan hoger beroep worden ingesteld bij het Gerechtshof te Amsterdam binnen drie maanden na de dag van deze uitspraak (dit dient te geschieden door een advocaat).