Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBALK:2007:BB3937

Instantie
Rechtbank Alkmaar
Datum uitspraak
20-09-2007
Datum publicatie
20-09-2007
Zaaknummer
95427 / KV RK 07-324
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Kort geding
Inhoudsindicatie

Verzoek tot waarmerking van een authentieke akte als Europese executoriale titel afgewezen. Niet gebleken is dat gerekwestreerde heeft ingestemd met de hoogte van de restschuld, zodat geen sprake is van een schuldvordering in de zin van artikel 3 EET. De voorzieningenrechter komt daarom niet toe aan toepassing van artikel 25 EET.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK TE ALKMAAR

Sector civiel recht

NB / LJS

KV RK nummer: 95427 / KV RK 07-324

datum: 20 september 2007

Beschikking van de voorzieningenrechter,

in de zaak van:

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid EFIMA HYPOTHEKEN B.V.,

gevestigd en kantoor houdende te Alkmaar,

VERZOEKSTER,

procureur mr. J. Cival,

advocaat mr. B.J. Groenhuijzen te Rosmalen,

tegen:

NAAM GEREKWESTREERDE,

wonende te Wijngegem (België),

GEREKWESTREERDE.

1. HET VERLOOP VAN HET GEDING

Op 31 mei 2007 is bij het bureau voorzieningenrechter van deze rechtbank ingekomen een verzoekschrift van verzoekster, strekkende tot waarmerking van de grosse d.d. 26 februari 2007 van een tussen partijen op 28 januari 2000 opgemaakte hypotheekakte als Europese executoriale titel. Bij brief van 21 augustus 2007 heeft verzoekster een nadere toelichting op het verzoek gegeven.

2. DE GRONDEN VAN DE BESLISSING

Op het verzoek is Verordening (EG) Nr. 805/2004 van 21 april 2004 tot invoering van een Europese executoriale titel voor niet-betwiste schuldvorderingen (EET) van toepassing.

Ingevolge artikel 3 EET is de verordening van toepassing op, voor zover hier van belang, authentieke akten inzake niet-betwiste schuldvorderingen. Een schuldvordering wordt als niet-betwist beschouwd indien de schuldenaar bij authentieke akte de schuldvordering heeft erkend.

Uit de overgelegde stukken is niet gebleken dat gerekwestreerde heeft ingestemd met de hoogte van de restschuld, zodat naar het oordeel van de voorzieningenrechter geen sprake is van een onbetwiste schuldvordering in de zin van artikel 3 EET.

Verzoekster stelt dat de authentieke akte op grond van artikel 25 lid 1 EET als Europese executoriale titel moet worden gewaarmerkt, omdat deze in Nederland uitvoerbaar is. Aan de toepassing van artikel 25 EET komt de voorzieningenrechter echter niet toe, nu - zoals hiervoor is overwogen - geen sprake is van een onbetwiste schuldvordering in de zin van artikel 3 EET.

Gelet op het vorenstaande wordt het verzoek afgewezen.

3. DE BESLISSING

De voorzieningenrechter:

- wijst het verzoek af.

Gegeven door mr. L.J. Saarloos, voorzieningenrechter van de Rechtbank te Alkmaar op 20 september 2007, in tegenwoordigheid van de griffier.