Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBALK:2000:AF0035

Instantie
Rechtbank Alkmaar
Datum uitspraak
25-05-2000
Datum publicatie
09-08-2006
Zaaknummer
00/117
Rechtsgebieden
Civiel recht
Insolventierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Niet-ontvankelijk omdat verzoekers geen verklaring hebben overlegd en ook niet binnen de in de wet gestelde termijn daarin zullen kunnen voorzien, terwijl er geen spoedeisende omstandigheden zijn die een voorlopige toepassing rechtvaardigen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

insolventienummer: 45786/FT-EA 00.117

Arrondissementsrechtbank te Alkmaar

Enkelvoudige kamer

X. , geboren op ...

wonende te P.

en

Y. , geboren op ...

wonende te Q.

hebben op 19 april 2000 een verzoekschrift ingediend tot toepassing verklaring van de schuldsaneringsregeling

Verzoekers zijn in raadkamer op 25 mei 2000 gehoord.

Verzoekers hebben in verband met een dreigende ontruiming van het bedrijfspand en een dreigende beslaglegging op de daarin nog aanwezige goederen verzocht voorlopige toepassing van de schuldsaneringsregeling van toepassing te verklaren.

Ter terechtzitting constateert de rechtbank dat de vennootschappen onder firma van verzoekers geen bedrijfsactiviteiten meer ontplooien, terwijl een dreigende ontruiming niet aan de orde blijkt te zijn. De nog aanwezige goederen in bedoeld pand zijn aan een bank verpand.

Verzoekers hebben bij hun verzoek geen gegevens verstrekt zoals bedoeld in artikel 285 eerste lid Faillissementswet. De rechtbank voorziet dat verzoekers binnen de in de wet bij artikel 287 lid 2 Faillissementswet gestelde termijn daarin niet kunnen voorzien, gezien de tijdsduur die nodig zal zijn om de mogelijkheden van een buitengerechtelijke schuldsanering serieus te onderzoeken.

Ook overigens is de rechtbank niet gebleken van omstandigheden die voorlopige toepassing van de schuldsaneringsregeling noodzakelijk maken.

Verzoekers dienen in het verzoek tot toepassing van de schuldsaneringsregeling derhalve niet-ontvankelijk te worden verklaard.

Beslissing

De rechtbank:

Verklaart verzoekers niet-ontvankelijk in het gedane verzoek.

Gewezen door mr. P.H.B. Littooy, lid van genoemde kamer, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 25 mei 2000 in tegenwoordigheid van de griffier.