Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:PHR:2018:198

Instantie
Parket bij de Hoge Raad
Datum conclusie
13-02-2018
Datum publicatie
13-03-2018
Zaaknummer
17/04905
Formele relaties
Arrest Hoge Raad: ECLI:NL:HR:2018:338
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
-
Inhoudsindicatie

Beklag, klaagschrift advocaat. Ontvankelijkheid cassatieberoep gericht tegen fictieve beschikking Rb. Tegen het uitblijven van een beschikking staat geen beroep in cassatie open, zodat betrokkene niet in het ingestelde beroep kan worden ontvangen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Conclusie

Nr. 17/04905 Bv

Zitting: 13 februari 2018

Mr. P. Vegter

Conclusie inzake:

[betrokkene]

  1. Namens klager heeft mr. C.N.M. Dekker op 11 augustus 2017 een klaagschrift op grond van artikel 98, vierde lid, en artikel 552a, Sv ingediend bij de rechtbank Den Haag. Blijkens de ‘akte instellen beroep in cassatie’ heeft voornoemd gerecht nagelaten binnen de wettelijke termijn van dertig dagen na ontvangst van het klaagschrift, conform het bepaalde in artikel 552a, zevende lid, Sv, te beslissen.

  2. Namens klager hebben mr. C.N.M. Dekker en mr. P.H.L.M. Souren, beiden advocaat te Amsterdam, een middel van cassatie voorgesteld.

  3. Het middel houdt in dat de rechtbank Den Haag een fictief besluit tot ongegrondverklaring van het klaagschrift heeft genomen omdat het heeft nagelaten binnen de wettelijke termijn van dertig dagen na ontvangst van het klaagschrift conform het bepaalde in artikel 552a, zevende lid, Sv te beslissen.

  4. Gelet op het gesloten stelsel van rechtsmiddelen kan tegen het uitblijven van een beschikking geen beroep in cassatie worden ingesteld.

  5. Deze conclusie strekt ertoe dat de betrokkene niet-ontvankelijk wordt verklaard in het ingestelde beroep.

De Procureur-Generaal

bij de Hoge Raad der Nederlanden

AG