Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:PHR:2014:90

Instantie
Parket bij de Hoge Raad
Datum conclusie
07-01-2014
Datum publicatie
04-03-2014
Zaaknummer
13/02029
Formele relaties
Arrest Hoge Raad: ECLI:NL:HR:2014:471
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
-
Inhoudsindicatie

Falende bewijsklacht. Kennelijk als gevolg van een misslag is een gedeelte van het - tot bewijs gebezigde - relaas van een verbalisant niet weergegeven in ’s Hofs arrest. De HR leest het arrest met herstel van die misslag. In die - verbeterde - lezing van de bestreden uitspraak kan uit de gebezigde bewijsmiddelen worden afgeleid dat het verdachte is geweest die de in de bewezenverklaring genoemde personenauto bestuurde.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Conclusie

Nr. 13/02029

Mr. Machielse

Zitting 7 januari 2014

Conclusie inzake:

[verdachte]

1. De enkelvoudige kamer van het Gerechtshof Arnhem heeft verdachte op 18 december 2012 voor het rijden in een onverzekerde auto een geldboete opgelegd.

2. Mr. T.P. Schut, advocaat te Amsterdam, klaagt onder meer over het bewijs dat verdachte zou hebben gereden. Verdachte heeft ter terechtzitting van het hof gezegd dat hij slechts de bijrijder is geweest en niet zelf heeft gereden.

3. Bewijsmiddel 1 houdt slechts in dat verbalisant zag dat een persoon heeft gereden als bestuurder en dat het voertuig op naam van verdachte staat.

Mijns inziens schiet de bewijsconstructie inderdaad tekort.

4. Deze conclusie strekt tot vernietiging van het bestreden arrest en tot terugwijzing van de zaak naar het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden teneinde op het bestaande beroep opnieuw te worden berecht en afgedaan.

De Procureur-Generaal

bij de Hoge Raad der Nederlanden