Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:ORBBNAA:2002:BU4457

Instantie
Raad van Beroep voor Belastingzaken (Nederlandse Antillen en Aruba)
Datum uitspraak
17-12-2002
Datum publicatie
15-11-2011
Zaaknummer
2001/393
Rechtsgebieden
Belastingrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Inkomstenbelasting / Belastingjaar 1995

Omkering bewijslast indien geen aangifte is gedaan.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 17 december 2002, nr. 2001/393

DE RAAD VAN BEROEP VOOR BELASTINGZAKEN

zitting houdende in Curaçao,

inzake:

belanghebbende

tegen

de Inspecteur der Belastingen

Aan appellant is met dagtekening 13 februari 1998 voor het jaar 1995 een taxatieve aanslag in de inkomstenbelasting opgelegd. Het daartegen gerichte bezwaarschrift is bij de Inspecteur ingekomen op 25 maart 1998. De Inspecteur heeft op het bezwaarschrift beslist bij beschikking van 20 juli 2001 en de aanslag verminderd.

Tegen de beschikking op bezwaar heeft appellant op 19 september 2001, dus tijdig, beroep aangetekend bij de Raad. De Inspecteur heeft geen vertoogschrift ingezonden.

De mondelinge behandeling van de zaak heeft plaatsgehad ter zitting van de Raad op 4 november 2002, gehouden op Curaçao. Beide partijen zijn ter zitting verschenen.

De Inspecteur heeft de door appellant opgevoerde aftrek van uitgaven van levensonderhoud van zijn dochter, N die in Florida heeft gestudeerd, ten bedrage van Naf a niet in mindering op het belastbare inkomen gebracht. Omdat appellant niet de vereiste aangifte heeft gedaan, dient hij overtuigend aan te tonen dat de bedoelde uitgaven inderdaad zijn gedaan. Hij is daarin, naar het oordeel van de Raad, slechts voor een klein gedeelte geslaagd. Overtuigend aangetoond is dat in september 1995 een bedrag van $ b voor haar is betaald als lesgeld aan de Florida State University. Dit komt afgerond neer op Na c. De overige kosten van haar levensonderhoud zijn niet overtuigend aangetoond en komen niet voor aftrek op het inkomen in aanmerking. Het na bezwaar vastgestelde belastbare inkomen van Naf y moet derhalve met Naf c worden verminderd tot Naf x

Beslissing.

De Raad verklaart het beroep gegrond, vernietigt de uitspraak op bezwaar en vermindert de aanslag tot een naar een belastbaar inkomen van Naf x.

mrs. L. van Gijn, Th. Groeneveld en C.W.M. van Ballegooi