Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGHNAA:2010:BP1147

Instantie
Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba
Datum uitspraak
09-11-2010
Datum publicatie
18-01-2011
Zaaknummer
AR 193/08 - H 77/10
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Hof zal op inhoud van de memorie van antwoord geen acht slaan omdat deze buiten de termijn van 6 weken is ingediend. Hof bevestigt vonnis waarvan beroep.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Burgerlijke zaken over 2010 Vonnis no.:

Registratienummer: AR 193/08 - H 77/10

Uitspraak: 9 november 2010

GEMEENSCHAPPELIJK HOF VAN JUSTITIE

van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en

van Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Vonnis

in de zaak van:

de naamloze vennootschap NEW WINDS REALTY N.V.,

gevestigd in Curaçao,

oorspronkelijk eiseres, thans appellante,

gemachtigde: mr. H.W. Braam,

- tegen -

de openbare rechtspersoon Het Eilandgebied Curaçao,

zetelend in Curaçao,

oorspronkelijk gedaagde, thans geïntimeerde,

gemachtigde: mr. M.F. Bonapart.

Partijen worden hierna New Winds en het Eilandgebied genoemd.

1. Het verloop van de procedure

1.1 Op 24 augustus 2009 heeft het Gerecht in eerste aanleg van de Nederlandse Antillen, zittingsplaats Curaçao, (hierna te noemen “GEA”) tussen partijen vonnis gewezen. Voor hetgeen in eerste aanleg is gesteld en gevorderd, de procesgang aldaar en de overwegingen en beslissingen van het GEA wordt verwezen naar dat vonnis.

1.2 New Winds is in hoger beroep gekomen van het vonnis door op 5 oktober 2009 een akte van appel in te dienen. Bij afzonderlijke memorie van grieven heeft New Winds vier grieven geformuleerd en toegelicht. Haar conclusie strekt ertoe dat het Hof het vonnis waarvan beroep zal vernietigen en de vorderingen van New Winds alsnog zal toewijzen, met veroordeling van het Eilandgebied in de kosten van beide instanties, uitvoerbaar bij voorraad.

1.3 Het Eilandgebied heeft op 23 april 2010 een memorie van antwoord ingediend.

1.4 Op de nader daarvoor bepaalde dag hebben partijen pleitaantekeningen overgelegd.

1.5 Vonnis is bepaald op heden.

2. De beoordeling

2.1 De akte van appel en memorie van grieven zijn op 2 december 2009 aan het Eilandgebied betekend. De memorie van antwoord is buiten de termijn van zes weken na deze betekening ingediend. Het Hof zal daarom op de inhoud van de memorie van antwoord geen acht slaan, ook niet voor zover deze als bijlage bij het schriftelijk pleidooi in geding is gebracht. Voor zover bij pleidooi nieuwe feiten of stellingen naar voren zijn gebracht, zal het Hof daarop evenmin acht slaan nu de andere partij daarop niet meer heeft kunnen reageren.

2.2 Het Hof verenigt zich met het oordeel en de daaraan ten grondslag liggende overwegingen van het GEA en maakt die tot de zijne. Door New Winds is in hoger beroep niets (nieuws) aangevoerd dat tot een ander oordeel aanleiding geeft. Het bestreden vonnis zal daarom worden bevestigd.

2.3 New Winds zal als de in het ongelijk gestelde partij worden veroordeeld in de kosten van het hoger beroep. Nu de memorie van antwoord buiten de wettelijke termijn is ingediend, behoeft New Winds niet de kosten van betekening van en gemachtigdensalaris voor de memorie van antwoord te dragen.

BESLISSING

Het Hof:

bevestigt het vonnis waarvan beroep;

veroordeelt New Winds in de kosten van het hoger beroep aan de zijde van het Eilandgebied gevallen en tot op heden begroot op nihil aan verschotten en NAF. 3.400,-- aan gemachtigdensalaris.

Dit vonnis is gewezen door mrs. Sijmonsma, Lock en Van Kooten, leden van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en ter openbare terechtzitting van het Hof in Curaçao in tegenwoordigheid van de griffier uitgesproken op 9 november 2010.