Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGHNAA:2009:BM9562

Instantie
Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba
Datum uitspraak
18-12-2009
Datum publicatie
29-06-2010
Zaaknummer
HLAR 001/09
Rechtsgebieden
Vreemdelingenrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Arubaanse zaak. Appellante heeft geen beroep ingesteld tegen eerdere beschikking. Appellante wordt niet-ontvankelijk verklaard.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

HLAR 001/09

Datum uitspraak: 18 december 2009

GEMEENSCHAPPELIJK HOF VAN JUSTITIE

VAN DE NEDERLANDSE ANTILLEN EN ARUBA

Uitspraak op het hoger beroep van:

[…], wonend in Aruba,

appellante,

tegen de uitspraak van het Gerecht in eerste aanleg van Aruba van 3 december 2008 in zaak nr. 1263 van 2008 in het geding tussen:

[…]

en

de minister van Vreemdelingenzaken.

1. Procesverloop

Bij beschikking 20 september 2007 heeft de minister van Vreemdelingenzaken (hierna: de minister) een verzoek van […] (hierna: de werkgeefster) om appellante (hierna: de vreemdeling) een vergunning tot tijdelijk verblijf te verlenen afgewezen.

Bij beschikking van 20 maart 2008 heeft de minister het door de werkgeefster daartegen gemaakte bezwaar ongegrond verklaard.

Bij uitspraak van 3 december 2008 heeft het Gerecht in eerste aanleg van Aruba (hierna: het Gerecht) het door de werkgeefster daartegen ingestelde beroep gegrond verklaard, die beschikking vernietigd en het door de werkgeefster gemaakte bezwaar niet-ontvankelijk verklaard.

Tegen deze uitspraak heeft de vreemdeling bij brief, bij het Gerecht ingekomen op 8 januari 2009, hoger beroep ingesteld.

De minister heeft een verweerschrift ingediend.

Het Hof heeft de zaak ter zitting behandeld op 4 november 2009, waar de vreemdeling, vertegenwoordigd door D.M. Suurendonk en E.A.H. Zaandam, en de minister, vertegenwoordigd door mr. J.M. Harewood, werkzaam in dienst van het land, zijn verschenen.

2. Overwegingen

2.1. Het Hof overweegt ambtshalve als volgt.

2.2. De vreemdeling heeft tegen de beschikking van 20 maart 2008 geen beroep ingesteld. Niet is gebleken van feiten of omstandigheden die tot het oordeel leiden dat haar dat redelijkerwijs niet kan worden verweten. Zij kon daarom tegen de uitspraak van 3 december 2008 geen hoger beroep instellen.

2.3. Het hoger beroep is niet-ontvankelijk. Hetgeen de vreemdeling in hoger beroep heeft aangevoerd, behoeft geen bespreking.

2.4. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba

Recht doende in naam der Koningin:

I. verklaart het hoger beroep niet-ontvankelijk.

Aldus vastgesteld door mr. H.L. Wattel, voorzitter, en mr. R.W.L. Loeb en mr. A.W.M. Bijloos, leden, in tegenwoordigheid van mr. N.M. Martinez, griffier.

w.g. Wattel

voorzitter

w.g. Martinez

griffier

Uitgesproken in het openbaar op 18 december 2009

Verzonden:

Voor eensluidend afschrift,

de griffier,

voor deze,