Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGHNAA:2008:BG2201

Instantie
Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba
Datum uitspraak
16-04-2008
Datum publicatie
31-10-2008
Zaaknummer
228 HLAR 03/08
Rechtsgebieden
Vreemdelingenrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Aanvraag om verlening werk- en verblijfsvergunning word afgewezen. De N.V. maakt bezwaar en gaat in beroep. Uitspraak is ongegrond verklaard op 12 december. Termijn voor hoger beroep is op 23 januari 2008 verlopen en dus is op 29 januari 2008 ingesteld hoger beroep te laat. Wordt niet-ontvankelijk verklaard.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

228 HLAR 03/08

Datum uitspraak: 16 april 2008

GEMEENSCHAPPELIJK HOF VAN JUSTITIE

VAN DE NEDERLANDSE ANTILLEN EN ARUBA

Proces-verbaal van mondelinge uitspraak op het hoger beroep van:

de naamloze vennootschap "Arince Interior Center N.V.",

gevestigd in Aruba,

appellante,

tegen de uitspraak van het Gerecht in eerste aanleg van Aruba van 12 december 2007 in het geding tussen:

appellante

en

de minister van Vreemdelingenzaken.

Bij beschikking van 30 juni 2006 heeft de minister van Justitie een aanvraag van de naamloze vennootschap "Arince Interior Center N.V." (hierna: Arince) om verlening van een werk- en verblijfsvergunning aan [de vreemdeling] afgewezen.

Bij beschikking van 5 juli 2007 heeft de minister van Volksgezondheid, Milieu en Administratieve- en Vreemdelingenzaken het daartegen door Arince gemaakte bezwaar niet-ontvankelijk verklaard.

Bij uitspraak van 12 december 2007 heeft het Gerecht in eerste aanleg van Aruba (hierna: het Gerecht) het daartegen door Arince ingestelde beroep ongegrond verklaard.

Tegen deze uitspraak heeft Arince bij brief, bij het Gerecht ingekomen op 29 januari 2008, hoger beroep ingesteld bij het Hof.

Bij brief van 3 maart 2008 heeft de minister van Vreemdelingenzaken (hierna: de minister) van antwoord gediend.

Het Hof heeft de zaak ter zitting behandeld op 16 april 2008, waar appellante, vertegenwoordigd door mr. M. Croes, advocaat, en de minister, vertegenwoordigd door mr. A. Lumenier, werkzaam bij de Directie Wetgeving en Juridische Zaken, zijn verschenen.

Bij mondelinge uitspraak, gedaan op dezelfde dag door mrs. H.L. Wattel, R.W.L. Loeb en A.W.M. Bijloos, in tegenwoordigheid van mr. N.M. Martinez, griffier, heeft het Hof het hoger beroep niet-ontvankelijk verklaard.

Daartoe heeft het overwogen dat, nu de termijn op 13 december 2007 is aangevangen en op 23 januari 2008 is geƫindigd, Arince het hoger beroep niet tijdig heeft ingesteld en voorts geen grond bestaat voor het oordeel dat zij het hoger beroep zo spoedig heeft ingesteld, als redelijkerwijs van haar verlangd kon worden, zodat de termijnoverschrijding niet aan haar kan worden tegengeworpen.

Voorzitter

griffier

Verzonden:

Voor eensluidend afschrift,

de griffier,

voor deze,