Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGHNAA:2008:BG1170

Instantie
Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba
Datum uitspraak
11-04-2008
Datum publicatie
22-10-2008
Zaaknummer
214 HLAR 42/07
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Betreft niet-ontvankelijkheid verklaring in zaak betreffende aanvraag om verblijfvergunning. Het Hof heeft dit overwogen nu het hoger beroep niet tijdig is ingesteld en niet is gebleken van omstandigheden die tot het oordeel leiden dat de termijnoverschrijding het gevolg is van niet aan appellanten toe te rekenen bijzondere omstandigheden en zij het hoger beroep hebben ingesteld zo spoedig als dit redelijkerwijs verlangd kon worden.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

214 HLAR 42/07

Datum uitspraak: 11 april 2008

GEMEENSCHAPPELIJK HOF VAN JUSTITIE

VAN DE NEDERLANDSE ANTILLEN EN ARUBA

Proces-verbaal van mondelinge uitspraak op het hoger beroep van:

1. de naamloze vennootschap Vincera International N.V.

2. [de vreemdeling],

onderscheidenlijk gevestigd en wonend op [woonplaats],

appellanten,

tegen de uitspraak van het Gerecht in eerste aanleg van de Nederlandse Antillen, zittingsplaats Sint Maarten, van 12 juni 2007 in het geding tussen:

appellanten

en

de Gezaghebber van het Eilandgebied Sint Maarten, namens de minister van Justitie.

Bij beschikking van 28 juli 2004 heeft de Gezaghebber van het Eilandgebied Sint Maarten (hierna: de Gezaghebber) namens de minister van Justitie (hierna: de minister) een aanvraag van de naamloze vennootschap Vincera International N.V. (hierna: Vincera) om verlening van een vergunning tot verblijf aan [de vreemdeling] (hierna: de vreemdeling) afgewezen.

Bij beschikking van 29 september 2006 heeft de Gezaghebber het daartegen door Vincera en de vreemdeling gemaakte bezwaar namens de minister ongegrond verklaard.

Bij uitspraak van 12 juni 2007, verzonden op 13 juni 2007, heeft het Gerecht in eerste aanleg van de Nederlandse Antillen, zittingsplaats Sint Maarten (hierna: het Gerecht), het daartegen door Vincera en de vreemdeling ingestelde beroep gegrond verklaard, die beschikking vernietigd en het gemaakte bezwaar niet-ontvankelijk verklaard.

Tegen deze uitspraak hebben Vincera en de vreemdeling bij brief, bij het Hof ingekomen op 7 augustus 2007, hoger beroep ingesteld.

De Gezaghebber heeft een verweerschrift ingediend.

Het Hof heeft de zaak ter zitting behandeld op 11 april 2008, waar Vincera en de vreemdeling, beiden vertegenwoordigd door mr. F. Telgt, advocaat, en de minister, vertegenwoordigd door mr. A.O. Muller, advocaat, zijn verschenen.

Bij mondelinge uitspraak, gedaan op dezelfde dag door mrs. H.L. Wattel, R.W.L. Loeb en A.W.M. Bijloos, in tegenwoordigheid van mr. N.M. Martinez, griffier, heeft het Hof het hoger beroep niet-ontvankelijk verklaard. Daartoe heeft het overwogen dat, nu de termijn voor het instellen van hoger beroep, die door de verzending van de aangevallen uitspraak aan de toenmalige gemachtigde van Vincera en de vreemdeling bij brief van 13 juni 2007 is aangevangen, op 25 juli 2007 is geƫindigd, het hoger beroep niet tijdig is ingesteld en niet is gebleken van omstandigheden die tot het oordeel leiden dat de termijnoverschrijding het gevolg is van niet aan Vincera en de vreemdeling toe te rekenen bijzondere omstandigheden en zij het hoger beroep hebben ingesteld, zo spoedig als dit redelijkerwijs verlangd kon worden.

Voorzitter

griffier

Verzonden: