Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGHNAA:2008:BG1101

Instantie
Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba
Datum uitspraak
09-06-2008
Datum publicatie
22-10-2008
Zaaknummer
187 HLAR 15/07-2
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Herziening
Inhoudsindicatie

Betreft verzoek om herziening van zaak nr. 187 HLAR 15/07. Zou kunnen o.g.v. art 96 Lar indien nader geleken feiten of omstandigheden die hebben plaatsgevonden voor de uitspaak, die de verzoekende partij redelijkerwijs niet bekend konden zijn en die, waren zij bekend geweest, tot een andere uitspraak zouden hebben kunnen leiden. Het hieraan gevoerde (verkeerde lezing van art. 3 Lar) kan niet worden aangemerkt als vereist.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

187 HLAR 15/07-2

Datum uitspraak: 9 juni 2008

GEMEENSCHAPPELIJK HOF VAN JUSTITIE

VAN DE NEDERLANDSE ANTILLEN EN ARUBA

Uitspraak (artikel 96 van de Landsverordening administratieve rechtspraak) op het verzoek van:

Anthycco International LTD, gevestigd te Tortola op de Britse Maagdeneilanden,

verzoekster,

om herziening van de uitspraak van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba van 29 november 2007 in zaak nr. 187 HLAR 15/07.

1. Procesverloop

Bij brief, bij het Hof ingekomen op 7 januari 2008, heeft Anthycco International LTD (hierna: Anthycco) het Hof onder meer verzocht de uitspraak van 29 november 2007 in zaak nr. 187 HLAR 15/07, waarbij het Hof het hoger beroep van Anthycco tegen een uitspraak van het Gerecht in eerste aanleg van de Nederlandse Antillen, zittingsplaats CuraƧao (hierna: het Gerecht), van 22 maart 2007 gegrond heeft verklaard, de desbetreffende uitspraak van het Gerecht heeft vernietigd en het Gerecht onbevoegd heeft verklaard om van het in die zaak bij hem ingestelde beroep kennis te nemen te herzien.

Het Hof heeft de zaak ter zitting behandeld op 14 april 2008, waar Anthycco, vertegenwoordigd door haar bestuurder C. van Vulpen, bijgestaan door mr. G.A.S. Maduro, advocaat, en notaris M. van der Plank, vertegenwoordigd door mr. R.E.F.A. Bijkerk, advocaat, zijn verschenen.

2. Overwegingen

2.1. Ingevolge artikel 96, eerste lid, van de Landsverordening administratieve rechtspraak (hierna: Lar) kan op verzoek van een partij herziening van een onherroepelijke uitspraak van het Hof, bedoeld in artikel 78, plaatsvinden op grond van nader gebleken feiten of omstandigheden die hebben plaatsgevonden voor de uitspraak, die de verzoekende partij redelijkerwijs niet bekend konden zijn en die, waren zij eerder bekend geweest, tot een andere uitspraak zouden hebben kunnen leiden.

2.2. Anthycco heeft aan het verzoek ten grondslag gelegd dat de uitspraak van het Hof op een onjuiste lezing van artikel 3, eerste lid, van de Lar berust. Hetgeen zij aldus heeft aangevoerd, kan niet worden aangemerkt als feiten of omstandigheden, als bedoeld in artikel 96, eerste lid, van de Lar. Het bijzondere rechtsmiddel van herziening strekt er niet toe om het debat in de zaak te heropenen naar aanleiding van de gedane uitspraak of om de juistheid van de uitspraak, waarvan herziening wordt verzocht, anders dan naar aanleiding van zodanige feiten en omstandigheden, aan de orde te stellen.

2.3. Voor hetgeen Anthycco voor het overige heeft verzocht, biedt de Lar geen grondslag. Anderszins is het verzochte evenmin op de wet gebaseerd.

2.4. Het verzoek dient als ongegrond te worden afgewezen.

2.5. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba

Recht doende in naam der Koningin:

wijst het verzoek af.

Aldus vastgesteld door mr. H.L. Wattel, Voorzitter, en mr. R.W.L. Loeb en mr. P. van Dijk, Leden, in tegenwoordigheid van mr. N.M. Martinez, griffier.

Voorzitter

griffier

Uitgesproken in het openbaar op 9 juni 2008

Verzonden: