Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGHNAA:2008:BD9070

Instantie
Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba
Datum uitspraak
29-04-2008
Datum publicatie
04-08-2008
Zaaknummer
AR 1034/07 - H 27/08
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Summier onderzoek kan niet tot de slotsom leiden dat het in cassatie bestreden vonnis van het Hof van 11 september 2001 onjuist of onbegrijpelijk gemotiveerd is. Reeds daarom moet worden verwacht dat de vordering die het GEA heeft afgewezen bij vonnis van 24 september 2001, welk vonnis kracht van gewijsde heeft verkregen, in een nieuwe procedure ondeugdelijk zal worden bevonden.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Registratienummer: AR 1034/07 - H 27/08

Uitspraak: 29 april 2008

GEMEENSCHAPPELIJK HOF VAN JUSTITIE

VAN DE NEDERLANDSE ANTILLEN EN ARUBA

Beschikking in de zaak van:

De erven van [overledene]:

1. [appellant 1],

2. [appellant 2],

3. [appellant 3],

met gekozen domicilie op Curaçao,

oorspronkelijk verzoekers,

thans appellanten,

gemachtigden: mr.drs. R.E. Blaauw en mr. R.J. Wildeman,

- tegen -

de naamloze vennootschap

MORRIS E. CURIEL & SONS N.V.,

gevestigd op Curaçao,

oorspronkelijk gerekwestreerde,

thans geïntimeerde.

Partijen worden hierna "de erven" en "Mecs" genoemd.

1. Het verloop van de procedure

1.1 Bij op 19 oktober 2007 ter griffie van het Gerecht in eerste aanleg van de Nederlandse Antillen, zittingsplaats Curaçao (verder: GEA), ingekomen beslagrekest, met producties, hebben de erven het GEA verlof gevraagd voor het leggen van conservatoir beslag ten laste van Mecs, met nevenverzoeken. Bij beschikking van 22 oktober 2007 heeft het GEA de verzoeken afgewezen.

1.2 De erven zijn in hoger beroep gekomen van die beschikking door op 5 november 2007 een (als beroepschrift aan te merken) akte van hoger beroep in te dienen, tevens houdende memorie van grieven, met producties. Hun gemotiveerde conclusie strekt ertoe dat het Hof de beschikking zal vernietigen en het verlof alsnog zal verlenen, met nevenverzoeken.

1.3 Op de voor pleidooi bepaalde dag hebben de erven afgezien van pleidooi en is Mecs niet verschenen. Beschikking is aangezegd tegen heden.

2. De beoordeling

Summier onderzoek kan niet tot de slotsom leiden dat het in cassatie bestreden vonnis van het Hof van 11 september 2001 onjuist of onbegrijpelijk gemotiveerd is. Reeds daarom moet worden verwacht dat de vordering die het GEA heeft afgewezen bij vonnis van 24 september 2001, welk vonnis kracht van gewijsde heeft verkregen, in een nieuwe procedure ondeugdelijk zal worden bevonden. Het verzoek is daarom terecht afgewezen. Belangenafweging leidt niet tot een ander oordeel.

BESLISSING:

Het Hof bevestigt de beschikking waarvan beroep.

Deze beschikking is gegeven door mrs. G.E.M. Polkamp, G.C.C. Lewin en F.J.P. Lock, leden van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba en op Curaçao uitgesproken op 29 april 2008 in tegenwoordigheid van de griffier.