Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGHNAA:2006:BG1530

Instantie
Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba
Datum uitspraak
05-06-2006
Datum publicatie
24-10-2008
Zaaknummer
123 HLAR 45/05
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Herziening
Inhoudsindicatie

Hetgeen verzoeker heeft aangevoerd, zijn geen feiten of omstandigheden, als bedoeld in artikel 96, eerste lid, van de Lar. Het bijzondere rechtsmiddel van herziening strekt er niet toe om het debat te heropenen en de juistheid van de uitspraak, waarvan herziening wordt verzocht, anders dan naar aanleiding van zodanige feiten en omstandigheden, aan de orde te stellen.

Verzoek om herziening afgewezen

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

123 HLAR 45/05

Datum uitspraak: 5 juni 2006

GEMEENSCHAPPELIJK HOF VAN JUSTITIE

VAN DE NEDERLANDSE ANTILLEN EN ARUBA

Uitspraak (artikel 96 van de Landsverordening administratieve rechtspraak) op het verzoek van:

[verzoeker], wonend op [woonplaats],

verzoeker,

om herziening van de uitspraak van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba van 21 november 2005 in zaak no. 81 HLAR 05/05.

1. Procesverloop

Bij brief, bij het Hof ingekomen op 19 december 2005, heeft verzoeker het Hof verzocht de uitspraak van 21 november 2005 in zaak no. 81 HLAR 05/05, waarbij het hoger beroep van verzoeker tegen een uitspraak van het Gerecht in eerste aanleg van de Nederlandse Antillen, zittingsplaats CuraƧao (hierna: het Gerecht), van 25 januari 2005 gegrond is verklaard, te herzien.

Bij brief, ingekomen op 24 februari 2006, heeft de Minister van Verkeer en Vervoer (hierna: de Minister) van antwoord gediend.

Het Hof heeft de zaak ter zitting behandeld op 4 april 2006, waar verzoeker, in persoon, en de Minister, vertegenwoordigd door mr. A.C. Small, advocaat, mr. J. van Schendel, werkzaam bij de Directie Wetgeving en Juridische Zaken, en mr. C. Sandries, werkzaam bij het Bureau Telecommunicatie en Post, zijn verschenen.

2. Overwegingen

2.1. Ingevolge artikel 96, eerste lid, van de Landsverordening administratieve rechtspraak (hierna: Lar) kan op verzoek van een partij herziening van een onherroepelijke uitspraak van het Hof, bedoeld in artikel 78, plaatsvinden op grond van nader gebleken feiten of omstandigheden die hebben plaatsgevonden voor de uitspraak, die de verzoekende partij redelijkerwijs niet bekend konden zijn en die, waren zij eerder bekend geweest, tot een andere uitspraak zouden hebben kunnen leiden.

2.2. Verzoeker betoogt dat een brief van de Minister van 22 juli 2003, die heeft geleid tot de uitspraak van 21 november 2005, dient te worden opgevat als een met een beschikking gelijk te stellen weigering om een beschikking te geven. Voorts voert hij aan dat een beslissing op door hem op 1 september 2004 gemaakt bezwaar ten onrechte niet is genomen met inachtneming van de uitspraak van het Gerecht van 3 juni 2004 in zaak no. 2004/3. Ten slotte betoogt hij dat de Minister hem, voorafgaande aan het geven van de beschikkingen, ten onrechte niet heeft gehoord.

2.3. Hetgeen verzoeker aldus heeft aangevoerd, zijn geen feiten of omstandigheden, als bedoeld in artikel 96, eerste lid, van de Lar. Het bijzondere rechtsmiddel van herziening strekt er niet toe om het debat te heropenen en de juistheid van de uitspraak, waarvan herziening wordt verzocht, anders dan naar aanleiding van zodanige feiten en omstandigheden, aan de orde te stellen.

2.4. Het verzoek dient als ongegrond te worden afgewezen.

2.5. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba

Recht doende in naam der Koningin:

wijst het verzoek af.

Aldus vastgesteld door mr. W.P.M. ter Berg, Voorzitter, en mr. R.W.L. Loeb en mr. A.W.M. Bijloos, Leden, in tegenwoordigheid van mr. N.M. Martinez, griffier.

w.g. Ter Berg

Voorzitter w.g. Martinez

griffier

Uitgesproken in het openbaar op 5 juni 2006