Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGHACMB:2012:BW6255

Instantie
Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba
Datum uitspraak
08-05-2012
Datum publicatie
22-05-2012
Zaaknummer
HAR-86/2012
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Herziening
Inhoudsindicatie

Betreft aanvraag tot herziening van een ongegrond verklaard beklag over het binnentreden in huis door politie. Deze zaak is echter niet geëindigd met een veroordeling of een bewezenverklaring. De aanvrager wordt derhalve niet-ontvankelijk verklaard.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Nummer HAR-86/2012

Uitspraak 8 mei 2012

HET GEMEENSCHAPPELIJK HOF VAN JUSTITIE

van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en

van Bonaire, Sint Eustatius en Saba

BESCHIKKING

gegeven op de door

[aanvrager] (hierna de aanvrager),

geboren op [datum] 1964,

wonend in Curaçao aan de [adres],

ingediende aanvrage tot herziening, ingediend op 2 mei 2012 in de zaak van het door hem op 24 november 2008 ingediende beklag op de voet van art. 15 van het Wetboek van Strafvordering (hierna Sv).

1. Het onderzoek van de zaak

Deze beschikking is zonder nader onderzoek gegeven naar analogie van art. 456 Sv.

2. De feiten

De feiten voor zover relevant zijn als volgt.

De aanvrager heeft bij op 24 november 2008 alhier ingediend klaagschrift beklag gedaan als bedoeld in art. 15 Sv. In dit klaagschrift heeft de aanvrager verzocht dat de in zijn woning binnengetreden politieambtenaren alsmede de autoriteiten die tot het binnentre-den hebben aangezet, ter zake daarvan zullen worden vervolgd. Bij beschikking van 5 februari 2009 heeft het Hof het beklag ongegrond verklaard.

3. De beoordeling

Krachtens art. 453 Sv kan slechts herziening worden gevraagd van een in kracht van ge-wijsde gegane einduitspraak houdende veroordeling, of indien bij het gewijsde een ten-lastegelegd feit als bewezen is aangenomen zonder dat ter zake een veroordeling is ge-volgd. De wet voorziet niet in herziening van andere uitspraken. De aanvrager vraagt herziening van een zaak die niet is geëindigd met een veroordeling of bewezenverklaring, zodat de aanvrage zonder verder onderzoek van de zaak naar analogie van art. 456 Sv niet-ontvankelijk dient te worden verklaard.

DE BESLISSING

Het Hof:

verklaart de aanvrage niet-ontvankelijk.

Deze beschikking is gegeven op 8 mei 2012 in Curaçao door mrs. J.R. Sijmonsma, E.M. van der Bunt en J.P.C. van Dam van Isselt, leden van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, in tegenwoordigheid van de griffier.