Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAM:2016:99

Instantie
Gerecht in eerste aanleg van Sint Maarten
Datum uitspraak
13-06-2016
Datum publicatie
14-06-2017
Zaaknummer
BBZ nr. SXM201600229
Rechtsgebieden
Belastingrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Een intrekking van een beroepschrift brengt met zich mee dat het aanvankelijk bestreden besluit rechtens onaantastbaar wordt. Belanghebbende is niet-ontvankelijk in haar beroep.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Uitspraak van 13 juni 2016

BBZ nr. SXM201600229

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN SINT MAARTEN

UITSPRAAK

op het beroep in de zin van de

Landsverordening op het beroep in belastingzaken 1940 van:

X, wonende in de Verenigde Staten,

belanghebbende,

gericht tegen:

DE INSPECTEUR DER BELASTINGEN,

De inspecteur.

1 PROCESVERLOOP

1.1

Aan belanghebbende is met dagtekening 7 mei 2010 voor het jaar 2007 een aanslag in de inkomstenbelasting opgelegd naar een belastbaar inkomen van Naf. 55.884.

1.2

Belanghebbende is op 11 juni 2010 tegen de aanslag in bezwaar gekomen. Bij uitspraak op bezwaar van 21 januari 2011 is de Inspecteur tegemoetgekomen aan het bezwaar. De aanslag is verminderd naar een belastbaar inkomen van 37.626.

1.3

Belanghebbende is op 8 april 2016 in beroep gekomen tegen de uitspraak op bezwaar. Dit beroepschrift is bij de griffie van het Gerecht in het ongerede geraakt. Nadien heeft belanghebbende op 19 januari 2017 wederom een beroepschrift ingediend.

1.4

De zaak is behandeld ter zitting van 2 juni 2017 te Philipsburg, waarbij zijn verschenen belanghebbende in persoon, haar broer A en haar gemachtigde C. Namens de Inspecteur is verschenen D LLM.

2 ONTVANKELIJKHEID BEROEP

2.1

De Inspecteur heeft in haar verweerschrift aangevoerd dat belanghebbende tegen de uitspraak op bezwaar op 10 juni 2011 reeds beroep heeft aangetekend. Van dit beroepschrift heeft zij een afschrift overgelegd. Daaruit blijkt dat belanghebbende daadwerkelijk op voormelde datum tegen de uitspraak op bezwaar een beroepschrift heeft ingediend. De Inspecteur heeft te kennen gegeven dat het beroepschrift door belanghebbende is ingetrokken omdat de aanslag voor het onderhavige jaar in bezwaarfase overeenkomstig het door belanghebbende aangegeven belastbaar inkomen is verminderd. Belanghebbende heeft ter zitting bevestigd dat het beroep is ingetrokken. Het Gerecht oordeelt dat de intrekking met zich meebrengt dat het aanvankelijk bestreden besluit rechtens onaantastbaar wordt. Dit leidt ertoe dat belanghebbende niet-ontvankelijk is in haar beroep.

2.2

Het vorenstaande leidt ertoe dat als volgt moet worden beslist.

3 DE BESLISSING

De rechter in dit Gerecht:

- verklaart het beroep niet-ontvankelijk.

De griffier, De rechter,

Verzonden op: ………………………………….

Deze uitspraak is gegeven door mr. D.J. Jansen rechter in dit gerecht, en werd uitgesproken ter openbare terechtzitting van 13 juni 2017, in tegenwoordigheid van de griffier Maite M.M. Faro MSc.

Tegen deze uitspraak staat hoger beroep open bij het Hof (art. 17b Landsverordening op het beroep in belastingzaken).

Het hoger beroep wordt ingesteld binnen twee maanden na de dag van de toezending van de uitspraak van het Gerecht overeenkomstig artikel 14, derde lid. De instelling van het hoger beroep geschiedt door indiening dan wel toezending naar de griffie van het Gerecht van een aan het Hof gericht beroepschrift (art. 17c Landsverordening op het beroep in belastingzaken).