Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2021:372

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
11-08-2021
Datum publicatie
25-08-2021
Zaaknummer
AUA202101620
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

verzoek opheffing inbewaringstelling ex artikel 16, lid 3 van de Landsverordening toelating en uitzetting (Ltu) - Ter zitting heeft de minister te kennen gegeven dat de bewaring van verzoeker reeds is opgeheven omdat verzoeker Aruba is uitgezet. Gelet hierop is het belang aan het verzoek komen te ontvallen

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Uitspraak van 11 augustus 2021

LTU nr. AUA202101620

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

van de rechter-commissaris belast met de behandeling van

administratiefrechtelijke inbewaringstelling, op het verzoek ex artikel 16, lid 3 van de Landsverordening toelating en uitzetting (Ltu) van:

[Verzoeker],

van Venezolaanse nationaliteit, geboren op [geboortedatum],

VERZOEKER,

gemachtigde: de advocaat mr. M.B. Boyce.

PROCESVERLOOP

Bij bevelschrift van 24 januari 2021 heeft de minister van Justitie, Veiligheid en Integratie (de minister) de inbewaringstelling van verzoeker bevolen.

Op 27 januari 2021 heeft de rechter-commissaris geoordeeld dat deze vrijheidsontneming rechtmatig is.

Op 17 februari 2021 heeft verzoeker bij dit gerecht een verzoekschrift ex artikel 16, derde lid, van de Landsverordening toelating en uitzetting (Ltu) ingediend.

Bij beschikking van 17 maart 2021 heeft de rechter-commissaris het verzoek afgewezen.

Op 15 juni 2021 heeft verzoeker bij dit gerecht een verzoekschrift ex artikel 16, derde lid, van de Landsverordening toelating en uitzetting (Ltu) ingediend.

Het verzoek is behandeld ter zitting van 28 juli 2021. Verzoeker is verschenen bij zijn gemachtigde. Namens de minister is J.M. Harewood (DIMAS) verschenen.

De uitspraak is bepaald op heden.

BEOORDELING

1. Ingevolge artikel 16, derde lid, van de Ltu wordt de betrokkene binnen 72 uur betrokkene voor een rechter-commissaris geleid, die de rechtmatigheid van de vrijheidsontneming toetst. Een bevel tot inbewaringstelling kan door de rechter-commissaris te allen tijde op verzoek van de betrokkene worden opgeheven.

2. Ter zitting heeft de minister te kennen gegeven dat de bewaring van verzoeker reeds op 29 juni 2021 is opgeheven omdat verzoeker op voornoemde datum Aruba is uitgezet. Gelet hierop is het belang aan het verzoek komen te ontvallen.

3. Het vorenstaande leidt tot de conclusie dat het verzoek niet-ontvankelijk is.

BESLISSING

De rechter-commissaris:

verklaart het verzoek niet-ontvankelijk.

Deze beschikking is gegeven door mr. M.M. de Werd, rechter-commissaris, op 11 augustus 2021 in tegenwoordigheid van de griffier.