Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2021:307

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
29-06-2021
Datum publicatie
07-07-2021
Zaaknummer
AUA202100882
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Verbetering geboorteakte; doorhaling stempel latere vermelding

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 29 juni 2021

Behorend bij EJ nr. AUA202100882

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

op de vordering van

HET OPENBAAR MINISTERIE,

in Aruba,

vertegenwoordigd,

tot verbetering van de huwelijksakte met nummer 300430 van het jaar 2000

betreffende het huwelijk van

[naam man], de man,

en

[naam vrouw], de vrouw.

Als belanghebbende wordt aangemerkt:

DE AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND (abs),

1 DE PROCEDURE

Het openbaar ministerie heeft op verzoek van de abs, op 30 maart 2021 gevorderd dat de rechter gelast dat de in voornoemde huwelijksakte voorkomende stempel van “Zie voor latere vermelding betreffende echtscheiding” wordt doorgehaald.

2 OVERWEGINGEN

2.1

De vordering is gebaseerd op artikel 1:24 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek van Aruba (hierna: BW). Ingevolge die bepaling kan aanvulling van een register van de burgerlijke stand met een daarin ontbrekende akte of latere vermelding, doorhaling van een daarin ten onrechte voorkomende akte of latere vermelding, of verbetering van een daarin voorkomende akte of latere vermelding die onvolledig is of een misslag bevat, op verzoek van belanghebbenden of op vordering van het openbaar ministerie worden gelast door de rechter in eerste aanleg.

2.2

Gebleken is dat de stempel van “Zie voor latere vermelding betreffende echtscheiding” per abuis op voornoemde huwelijksakte is geplaatst, nu het verwijst naar de echtscheiding van een ander stel.

2.3

Het gerecht stelt vast dat deze stempel betreffende een latere vermelding ten onrechte op de akte voorkomt, en dat deze dient te worden doorgehaald. Deze doorhaling zal dan ook worden gelast.

3 DE BESLISSING

Het gerecht:

gelast de ambtenaar van de burgerlijke stand om de ten onrechte op de huwelijksakte met aktenummer 300430 van het jaar 2000 voorkomende stempel van “Zie voor latere vermelding betreffende echtscheiding” door te halen.

Deze beschikking is gegeven op 29 juni 2021 door mr. N.K. Engelbrecht, rechter bij dit gerecht, in tegenwoordigheid van de griffier.