Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2021:166

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
04-05-2021
Datum publicatie
10-05-2021
Zaaknummer
AUA202002162
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Beschikking
Inhoudsindicatie

Personen- en familierecht, ontkenning vaderschap

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 4 mei 2021

Behorend bij EJ nr. AUA202002162

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

op het verzoek van:

1 [Verzoeker 1],

2. [Verzoeker 2],

wonende in Aruba, te [adres],

VERZOEKERS,

procederend in peroon,

tegen

[Verweerder],

zonder bekende woon- en/of verblijfplaats in Aruba of elders,

VERWEERDER, hierna te noemen: de man,

niet verschenen.

Belanghebbenden:

[Belanghebbende], de minderjarige,

DE VOOGDIJRAAD, in zijn hoedanigheid van bijzondere curator.

1 DE PROCEDURE

Het eerdere verloop van de procedure blijkt uit de beschikking van dit gerecht van 6 oktober 2020. Het verdere verloop van de procedure blijkt uit:

- de akte uitlating zijdens de bijzondere curator, ingediend op 1 december 2020.

De uitspraak is nader bepaald op heden.

2 DE VERDERE PROCEDURE

2.1

De bijzondere curator heeft bij akte namens de minderjarige het vaderschap van de juridische vader (verweerder) ontkend en de gegrondverklaring van de ontkenning verzocht. De bijzondere curator is bevoegd de minderjarige te vertegenwoordigen in een door de moeder of de juridische vader ingekomen verzoekschrift tot ontkenning van vaderschap. In casu heeft de moeder het verzoek ingediend, zodat de bijzondere curator ontvankelijk is in zijn verzoek.

2.2

De verzoekers hebben een rapport (Paternity test report) overgelegd van Medlab Clinical Laboratory van 9 juli 2019, houdende de bevindingen van een verwantschapsonderzoek (DNA-test). Op grond van dit rapport kan de conclusie worden getrokken dat verzoeker sub 2 de biologische vader is van de minderjarige. Daarmee staat vast dat [verweerder] niet de verwekker is van de minderjarige. Aan de wettelijke eis voor gegrondverklaring van de ontkenning is dus voldaan. Voor het overige is niet gebleken van enig bezwaar tegen toewijzing van het verzoek. Het door de bijzondere curator overgenomen verzoek tot gegrondverklaring van de ontkenning is derhalve toewijsbaar.

3 DE BESLISSING

Het gerecht:

verklaart gegrond de ontkenning zijdens de bijzondere curator van het door het huwelijk ontstane vaderschap van [verweeder], geboren op [geboortedatum] 1966 in de Sovjet-Unie, van de minderjarige [belanghebbende], geboren [geboortedatum] 2013 in Aruba uit de moeder [verzoeker 1], geboren op [geboortedatum] 1975 in Colombia.

Deze beschikking is gegeven op dinsdag 4 mei 2021 door mr. E.M.D. Angela, rechter in dit gerecht, in tegenwoordigheid van de griffier.