Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2019:717

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
29-10-2019
Datum publicatie
08-11-2019
Zaaknummer
AUA201901969
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Beschikking
Inhoudsindicatie

personen- en familierecht. Verzoek ondercuratelestelling afgewezen. Uit de stukken en het verhandelde ter zitting is niet gebleken dat thans sprake is van drugsmisbruik door [Verweerder].

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 29 oktober 2019

behorend bij EJ. nr. AUA201901969

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

op het verzoek van:

[VERZOEKSTER],

wonende in Aruba,

VERZOEK,

gemachtigde: de advocaat mr. J.M.R.F. Scheper,

om ondercuratelestelling van haar zoon:

[VERWEERDER],

wonende in Aruba, [adres],

VERWEERDER, hierna ook te noemen [Verweerder],

procederend in persoon.

Belanghebbenden:

[Belanghebbende], de stiefvader.

1 DE PROCEDURE

De procedure blijkt uit:

- het verzoekschrift, ingediend op 13 juni 2019.

- de mondelinge behandeling ter zitting van 17 september 2019, waar zijn verschenen verzoekster in persoon en bijgestaan door haar gemachtigde, de stiefvader, mevrouw [Naam mevrouw] en [Verweerder] in persoon.

De uitspraak is

2 HET VERZOEK

Het verzoek strekt ertoe dat [Verweerder] onder curatele wordt gesteld met benoeming van verzoekster tot curat, en met bevel tot zijn plaatsing in het rehabilitatiecentrum Centro di Motivacion voor de duur van één jaar. Daartoe wordt gesteld dat [Verweerder] wegens gewoonte van misbruik van verdovende zijn belangen niet behoorlijk kan waarnemen en zijn eigen veiligheid alsmede die van anderen in gevaar brengt.

3. DE BEOORDELING

3.1

Het verzoek is gegrond op artikel 1:378, lid 1 van het Burgerlijk Wetboek van Aruba (BWA). Ingevolge deze bepaling kan een meerderjarige, door de rechter, onder curatele worden gesteld wegens gewoonte van misbruik van verdovende middelen waardoor hij zijn belangen niet behoorlijk waarneemt, in het openbaar herhaaldelijk aanstoot geeft, of de eigen veiligheid of die van anderen in gevaar brengt.

3.2

Uit de stukken en het verhandelde ter zitting is niet gebleken dat thans sprake is van drugsmisbruik door [Verweerder]. [Verweerder] is strafrechtelijk veroordeeld en verblijft bijna 1 jaar in het KIA en zal (volgens [Verweerder]) binnenkort vrij komen. Het verzoek om ondercuratelestelling wegens drugsmisbruik is, gelet op het vorenstaande, niet toewijsbaar. Reeds gelet daarop is ook het verzoek om plaatsing in het rehabilitatiecentrum Centro di Motivacion niet toewijsbaar.

4 DE BESLISSING

Het gerecht:

wijst het verzoek af.

Deze beschikking is gegeven door mr. E.M.D. Angela, rechter in dit gerecht, ter terechtzitting van dinsdag 29 oktober 2019 in tegenwoordigheid van de griffier.