Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2019:51

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
23-01-2019
Datum publicatie
01-02-2019
Zaaknummer
AUA201804046
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Kort geding
Inhoudsindicatie

civiel-kg-ontuiming

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Vonnis van 23 januari 2019

AUA201804046

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

Vonnis in kort geding tussen:

FUNDACION CAS PA COMUNIDAD ARUBANO ,

gevestigd in Aruba,

EISERES, hierna ook te noemen: FCCA,

gemachtigde: de advocaat mr. W.G.T.M. Kloes,

en

[GEDAAGDE],

wonende te Aruba,

GEDAAGDE, hierna ook te noemen: [gedaagde],

niet verschenen.

1. DE PROCEDURE

1.1 Het verloop van de procedure blijkt uit:

- het verzoekschrift met producties, ingediend op 18 december 2018;

- producties zijdens FCCA, ingediend op 9 januari 2019 en;

- de griffiersaantekeningen van de mondelinge behandeling van 11 januari 2019. FCCA is bij haar gemachtigde ter zitting verschenen. [gedaagde], die op de juiste wijze is opgeroepen, is niet verschenen. Tegen haar is verstek verleend.

1.2 Vonnis is bepaald op heden.

2 DE FEITEN

2.1

FCCA verhuurt aan [gedaagde] een woning, gelegen op het perceel [adres] te Aruba (hierna: het gehuurde), op basis van een schriftelijke huurovereenkomst d.d. 11 november 2013. [gedaagde] heeft daarbij de verplichting op zich genomen het gehuurde te bewonen.

2.2

Het gehuurde beschikt niet over water en elektra.

2.3

Bij brief van 27 september 2018, 22 oktober 2018 en 9 november 2018 heeft FCCA [gedaagde] gewezen op haar verplichting om het gehuurde te bewonen.

2.4

Bij brief van 6 december 2018 heeft FCCA [gedaagde] gesommeerd het gehuurde te bewonen.

3 DE VORDERING

3.1

FCCA vordert dat het gerecht bij vonnis in kort geding, uitvoerbaar bij voorraad, gedaagde veroordeelt om binnen veertien dagen (14) na het in dezen te wijzen vonnis het woonhuis [adres] te ontruimen met alle personen en goederen zich daarin bevindende en om het gehuurde met overgave van de sleutels ter vrije beschikking van FCCA te stellen, kosten rechtens.

3.2

Ter onderbouwing van haar vordering heeft FCCA gesteld dat [gedaagde] de bepalingen van de huurovereenkomst niet behoorlijk naleeft, omdat zij het gehuurde niet bewoont. FCCA heeft [gedaagde] meerdere malen opgezocht in haar woning, maar heeft haar daar niet aangetroffen. FCCA wenst weer over het gehuurde te kunnen beschikken, zodat zij dit aan andere woningzoekenden kan toewijzen.

3.3 [

gedaagde] heeft geen verweer gevoerd.

4 DE BEOORDELING

4.1 [

gedaagde] heeft de vorderingen van FCCA en de daaraan ten gronde gelegde stellingen niet bestreden. Die vorderingen, die overigens onrechtmatig noch ongegrond voorkomen, zullen daarom worden toegewezen.

4.2 [

gedaagde] zal als de in het ongelijk gestelde partij in de proceskosten worden veroordeeld.

5 DE UITSPRAAK

Het gerecht, rechtdoende in kort geding:

beveelt gedaagde om binnen veertien (14) dagen na betekening van dit vonnis het woonhuis gelegen te [adres] te Aruba te ontruimen, met alle personen en goederen die zich daarin bevindend en om het gehuurde met overgave van de sleutels ter vrije beschikking van FCCA te stellen;

veroordeelt [gedaagde] in de kosten van dit geding, aan de zijde van FCCA gevallen en tot op heden begroot op Afl. 450,00 aan griffierechten en Afl. 253,15 aan deurwaarderskosten en Afl. 1.000,00 aan gemachtigdensalaris;

verklaart dit vonnis uitvoerbaar bij voorraad.

Dit vonnis is gewezen door mr. J. Sap, rechter, en is uitgesproken ter openbare terechtzitting op woensdag 23 januari 2019 in tegenwoordigheid van de griffier.