Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2019:29

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
15-01-2019
Datum publicatie
17-01-2019
Zaaknummer
AUA201803779
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Beschikking
Inhoudsindicatie

personen- en familierecht, aanvulling akte

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 15 januari 2019

Behorend bij EJ nr. AUA201803779

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

op de vordering van

HET OPENBAAR MINISTERIE,

in Aruba.

Als belanghebbenden worden aangemerkt:

DE AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND (abs),

[naam minderjarige].

1 DE PROCEDURE

Het openbaar ministerie heeft op verzoek van de abs, op 22 november 2018 gevorderd dat de rechter gelast dat het register van de Burgerlijke Stand wordt aangevuld met de latere vermelding van adoptie van [naam minderjarige], geboren op [geboortedatum] in Aruba, door de heer [naam adoptievader], geboren op [geboortedatum] in Aruba en mevrouw [naam adoptiemoeder], geboren op [geboortedatum] in Aruba.

2 OVERWEGINGEN

2.1

Op grond van artikel 1:24 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek van Aruba (hierna: BW) kan de rechter op vordering van het openbaar ministerie aanvulling, doorhaling of verbetering gelasten van een akte in een register van de burgerlijke stand.

2.2

Gebleken is dat [naam minderjarige] is op [geboortedatum] in Aruba geboren. Moeder van het kind is mevrouw [naam moeder]. Van deze geboorte werd op [datum]een akte van geboorte opgemaakt onder nummer 505 van het jaar 1986. Bij vonnis van dit gerecht van [datum] is [naam minderjarige] geadopteerd door de heer [adoptievader], geboren op [geboortedatum] en diens echtgenote mevrouw [adoptiemoeder], geboren op [geboortedatum]. Van deze adoptie is een akte opgemaakt onder nummer 751 van het jaar 1989. De ambtenaar van de Burgerlijke Stand heeft verzuimd kantmelding van deze adoptie op te maken.

3 DE BESLISSING

Het gerecht:

gelast de ambtenaar van de burgerlijke stand om het register aan te vullen in die zin dat een latere vermelding wordt opgemaakt betreffende voornoemde adoptie vermeldende, -het gerecht in eerste aanleg heeft de adoptie uitgesproken op [datum] en het uitspraak op [datum] in kracht van gewijsde is gegaan,

-de gegevens van de adoptieouders, de heer [adoptievader], geboren op [geboortedatum] in Aruba en diens echtgenote [adoptiemoeder], geboren op [geboortedatum] in Aruba, en

-de geslachtsnaam van het kind dient te worden gewijzigd in: [achternaam].

Deze beschikking is gegeven op dinsdag 15 januari 2019 door mr. M. Soffers, rechter bij dit gerecht, in tegenwoordigheid van de griffier.