Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2018:829

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
29-10-2018
Datum publicatie
07-01-2019
Zaaknummer
AUA201803037
Rechtsgebieden
Ambtenarenrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Verweerder heeft aan verzoekster een vergunning uitgereikt en heeft derhalve een reƫle beschikking genomen op haar bezwaarschrift. Verzoekster meent hierdoor geen belang meer te hebben bij haar verzoekschrift en trekt haar verzoek in zoverre in. Zij verzoekt nog wel een proceskostenvergoeding naar analogie van artikel 8:75 jo. 7:28 en 7:15 Algemene wet bestuursrecht (Awb). Het gerecht overweegt dat tot het veroordelen van verweerder tot betaling van de proceskosten geen wettelijke grondslag bestaat. In hetgeen verzoekster heeft aangevoerd ziet het gerecht geen aanleiding om middels toepassing van de Nederlandse Awb toch de mogelijkheid van proceskostenvergoeding in het leven te roepen. Het verzoek wordt afgewezen

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Uitspraak van 29 oktober 2018

AUA201803037

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

UITSPRAAK

op het verzoek in de zin van artikel 54 van de

Landsverordening administratieve rechtspraak (Lar) van:

[verzoekster],

wonende in Aruba,

VERZOEKSTER,

gemachtigde: mr. R.E.B. Gibbs,

gericht tegen:

de Minister van Justitie, Veiligheid en Integratie,

zetelende in Aruba,

VERWEERDER.

1 PROCESVERLOOP

Bij bevelschriften van 23 september 2018, heeft verweerder de verwijdering en inbewaringstelling van verzoekster bevolen (de bestreden beschikkingen).

Verzoekster heeft zich op 25 september 2018 tot het gerecht gewend met het verzoek de bestreden beschikkingen te schorsen.

Verzoekster heeft bij de brief van 2 oktober 2018 haar verzoek tot schorsing van de bestreden beschikkingen ingetrokken en verzocht om verweerder te veroordelen in de proceskosten dan wel tot betaling van een schadevergoeding.

De uitspraak is bepaald op heden.

2 OVERWEGINGEN

2.1.

Voor het veroordelen van verweerder tot betaling van de proceskosten of een schadevergoeding, zoals door verzoekster verzocht, bestaat geen wettelijke grondslag.

2.2

Het vorenstaande leidt tot de navolgende beslissing.

3 BESLISSING

De voorzieningenrechter:

wijst het verzoek af.

Deze beslissing is gegeven door mr. N.K. Engelbrecht, rechter in dit gerecht, en werd in het openbaar uitgesproken op 29 oktober 2018 in aanwezigheid van de griffier.

Tegen deze uitspraak staat geen rechtsmiddel open.