Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2018:551

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
11-09-2018
Datum publicatie
25-09-2018
Zaaknummer
AUA201801562
Rechtsgebieden
Arbeidsrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Arbeidszaak. Voorwaardelijke ontbinding.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 11 september 2018

Behorend bij E.J. no. AUA201801562

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING in de zaak van:

de naamloze vennootschap

DIVISINO N.V.,

gevestigd in Aruba,

verzoekster,

hierna ook te noemen: Divisino,

gemachtigde: de advocaat mr. J.L. Peterson,

tegen:

[verweerder],

wonende in Aruba,

verweerder,

hierna ook te noemen: [verweerder],

niet verschenen.

1 DE PROCEDURE

1.1

Het verloop van de procedure blijkt uit:

-het verzoekschrift, met producties;

-de aantekeningen van de griffier van de mondelinge behandeling van de zaak.

1.2

Die behandeling heeft plaatsgevonden ter terechtzitting van 20 augustus 2018. Divisino is ter zitting verschenen bij haar gemachtigde, die vergezeld werd door mw. [naam manager] (manager personeelszaken bij Divisino). Hoewel behoorlijk opgeroepen is [verweerder] niet ter zitting verschenen. Divisino heeft kort het woord gevoerd onder overlegging van een door dit Gerecht als voorgedragen beschouwde pleitnota, en heeft gepersisteerd bij haar vordering en de daaraan door haar ten gronde gelegde stellingen.

1.3

Beschikking is bepaald op heden.

2 DE STANDPUNTEN VAN PARTIJEN

2.1

Divisino verzoekt dat het Gerecht bij beschikking de tussen partijen gesloten arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang ontbindt op grond van de in het verzoekschrift omschreven gewichtige redenen indien en voorzover bij rechterlijk gewijsde komt vast te staan dat die overeenkomst nog steeds bestaat, zonder toekenning aan [verweerder] van een door Divisino te betalen billijkheidsvergoeding, kosten rechtens.

2.2 [

verweerder] heeft geen verweer gevoerd.

3 DE BEOORDELING

3.1 [

verweerder] heeft de door Divisino aan haar vordering ten gronde gelegde stellingen niet weersproken. Die vaststaande stellingen brengen mee dat vordering van Divisino onrechtmatig noch ongegrond voorkomt. Uit die stellingen volgt immers dat [verweerder] op 5 mei 2018 een dringende reden heeft gegeven aan Divisino voor ontslag door na diverse disciplinaire maatregelen dienaangaande wederom veel te laat op zijn werk bij Divisino te verschijnen. Die dringende reden heeft te gelden als gewichtige reden die de ontbinding van de tussen partijen gesloten arbeidsovereenkomst rechtvaardigt, en staat in de weg aan toekenning aan [verweerder] van een ontbindingsvergoeding.

3.2

De slotsom luidt dat het door Divisino verzochte zal worden toegewezen als na te melden.

3.3 [

verweerder] zal, als de in het ongelijk gestelde partij, worden veroordeeld in de kosten van deze procedure gevallen aan de zijde van Divisino, tot aan deze uitspraak begroot op (450,-- + 214,75 =) Afl. 664,75 aan verschotten (griffierecht en oproepkosten) en Afl. 2.500,-- aan salaris voor de gemachtigde (2 punten van liquidatietarief 5, ad Afl. 1.250,-- per punt).

4 DE BESLISSING

Het Gerecht:

-ontbindt per onmiddellijk de tussen partijen gesloten arbeidsovereenkomst indien en voorzover bij rechterlijk gewijsde komt vast te staan dat die overeenkomst nog steeds bestaat, zonder toekenning aan [verweerder] van een ontbindingsvergoeding naar billijkheid;

-veroordeelt [verweerder] in de kosten van deze procedure gevallen aan de zijde van Divisino, tot aan deze uitspraak begroot op Afl. 664,75 aan verschotten en Afl. 2.500,-- aan salaris voor de gemachtigde.

Deze beschikking is gegeven door mr. A.H.M. van de Leur, rechter, en in tegenwoordigheid van de griffier in het openbaar uitgesproken op dinsdag 11 september 2018.

1 [1] Zie onderaan bijlage Formele relaties

2 [2] Zie onderaan bijlage Overzicht rechtsgebieden

3 [3] Zie onderaan bijlage Bijzondere kenmerken van uitspraak