Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2017:991

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
13-12-2017
Datum publicatie
19-12-2017
Zaaknummer
A.R. no. 645 van 2014 (AUA201400415)
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Civiel. Tussenvonnis. Verdeling. De man heeft ondanks diverse verzoeken daartoe vanuit de griffie nagelaten om zijn deel van het voorschot ter dekking van de kosten van de deskundige te storten.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Vonnis van 13 december 2017

Behorend bij A.R. no. 645 van 2014 (AUA201400415)

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

VONNIS in de zaak van:

[Eiseres],

wonende in Aruba,

eiseres,

hierna ook te noemen: “de vrouw”,

gemachtigde: mr. H.F. Falconi,

tegen:

[Gedaagde],

wonende in Aruba,

gedaagde,

hierna ook te noemen: “de man”,

gemachtigde: mr. D.G. Kock.

1 DE VERDERE PROCEDURE

1.1

Het verloop van de procedure tot en met 28 juni 2017 blijkt uit het tussenvonnis van die datum. Zijdens de vrouw is daarna aan akte ingediend, waarna zijdens de man een antwoordakte is ingediend.

1.2

Vonnis is bepaald op heden.

2 DE VERDERE BEOORDELING

2.1

Bij voornoemd tussenvonnis heeft het gerecht, zoals ter comparitie van partijen werd afgesproken, een taxateur als deskundige benoemd om de voormalige echtelijke woning te taxeren. De man heeft ondanks diverse verzoeken daartoe vanuit de griffie nagelaten om zijn deel van het voorschot ter dekking van de kosten van de deskundige te storten. De deskundige zal om die reden niet opgedragen worden om zijn opdracht uit te voeren. Nu de woning verkocht dient te worden zullen partijen in de gelegenheid gesteld worden om zich (zonder taxatie) bij akte uit te laten over de prijs waartegen de woning te koop gezet zal moeten worden, wat de minimale verkoopprijs dient te zijn en bij welke makelaar de woning te koop gezet zal worden. Indien beide partijen dit niet doen of indien het gerecht naar aanleiding van (de/een) akte(s) van (één of beide) partij(en) onvoldoende aanknopingspunten krijgt om de woning via een makelaar te koop te kunnen zetten, zal het gerecht bepalen dat de woning in het openbaar verkocht zal worden.

2.2.

In afwachting van het voorgaande, zal iedere verdere beslissing worden aangehouden.

3 DE BESLISSING

Het gerecht:

3.1

verwijst de zaak naar de rol van 24 januari 2018 direct peremptoir voor indiening van akten zijdens beide partijen gelijktijdig, zoals in r.o. 2.1 bedoeld, waarna partijen, zo bedoelde aktes worden ingediend, nog gelijktijdig een antwoordakte zullen mogen nemen, direct peremptoir;

3.2

houdt iedere verdere beslissing aan.

Dit vonnis is gewezen door mr. M. Schoemaker, rechter, en werd uitgesproken ter openbare terechtzitting van woensdag 13 december 2017 in aanwezigheid van de griffier.