Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2017:912

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
15-11-2017
Datum publicatie
21-11-2017
Zaaknummer
A.R. no. 1685 van 2016
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Civiel. Tussenvonnis. Verdeling. Gedaagde heeft zijn deel van het voorschot niet betaald.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Vonnis van 15 november 2017

Behorend bij A.R. no. 1685 van 2016

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

VONNIS in de zaak van:

[Eiseres],

wonende in Aruba,

eiseres,

nader te noemen: “de vrouw”,

gemachtigde: de advocaat mrs. N.S. Gravenstijn en G.L. Griffith,

tegen:

[Gedaagde],

wonende in Aruba,

gedaagde,

nader te noemen “de man”,

procederende in persoon.

1 DE VERDERE PROCEDURE

1.1

Het verloop van de procedure tot en met 8 maart 2017 blijkt uit het tussenvonnis van die datum. Namens de vrouw is op 4 oktober 2017 een akte ingediend. Aan de man is akte niet dienen verleend.

1.2

Vonnis is bepaald op heden.

2 DE VERDERE BEOORDELING

2.1

Bij voornoemd tussenvonnis heeft het gerecht, zoals ter comparitie van partijen werd afgesproken, een taxateur als deskundige benoemd om de voormalige echtelijke woning te taxeren. De man heeft ondanks diverse verzoeken daartoe vanuit de griffie nagelaten om zijn deel van het voorschot ter dekking van de kosten van de deskundige te storten. De deskundige zal om die reden niet opgedragen worden om zijn opdracht uit te voeren. Nu de woning verkocht dient te worden zullen partijen in de gelegenheid gesteld worden om zich (zonder taxatie) bij akte uit te laten over de prijs waartegen de woning te koop gezet zal moeten worden, wat de minimale verkoopprijs dient te zijn en bij welke makelaar de woning te koop gezet zal worden. Indien beide partijen dit niet doen of indien het gerecht naar aanleiding van (een) akte(s) van (één of beide) partij(en) onvoldoende aanknopingspunten krijgt om de woning via een makelaar te koop te kunnen zetten, zal het gerecht bepalen dat de woning in het openbaar verkocht zal worden.

2.2.

Partijen dienen zich voorts nog uit te laten over de belastingschulden. In dit verband wordt verwezen naar r.o. 4.9 van het tussenvonnis.

2.3

In afwachting van het voorgaande, zal iedere verdere beslissing worden aangehouden.

3 DE BESLISSING

Het gerecht:

3.1

verwijst de zaak naar de rol van 13 december 2017 direct peremptoir voor indiening van akten zijdens beide partijen gelijktijdig, zoals in r.o. 2.1 en 2.2. bedoeld, waarna partijen, zo bedoelde aktes worden ingediend, nog gelijktijdig een antwoordakte zullen mogen nemen, direct peremptoir;

3.2

houdt iedere verdere beslissing aan.

Dit vonnis is gewezen door mr. M. Schoemaker, rechter, en werd uitgesproken ter openbare terechtzitting van woensdag 15 november 2017 in aanwezigheid van de griffier.