Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2017:611

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
22-08-2017
Datum publicatie
28-08-2017
Zaaknummer
EJ nr. 2875 van 2015 / AUA201500578
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Beschikking
Inhoudsindicatie

civiel-ej-minderjarigenverhoor.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 22 augustus 2017

Behorend bij EJ nr. 2875 van 2015 / AUA201500578

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

op het verzoek van

[X] ,

wonende in Aruba,

VERZOEKER, hierna de vader,

gemachtigde: de advocaat mr. A.F.J. Caster,

tegen

[Y] ,

wonende in Aruba,

VERWEERSTER, hierna: de moeder,

gemachtigde: de advocaat mr. G.L Griffith.

Belanghebbende:

[A], hierna: [A],

[B], hierna: [B],

samen ook te noemen: de minderjarigen.

1 DE PROCEDURE

De eerdere procedure blijkt uit de beschikking van dit gerecht van 15 maart 2015, waarin een voorlopige omgangsregeling tussen de vader en de minderjarigen is bepaald en aan de Voogdijraad is verzocht een onderzoek in te stellen naar de sociale omstandigheden van partijen. Het verdere verloop van de procedure blijkt uit:

 • -

  het rapport van de psycholoog, [naam psycholoog], van 16 juni 2015,

 • -

  de griffiersaantekeningen van de voortzetting behandeling achter gesloten deuren op 10 juni 2016, waaruit blijkt dat zijn verschenen de vader in persoon bijgestaan door zijn gemachtigde, en de moeder in persoon bijgestaan door haar gemachtigde. Namens de Voogdijraad is aanwezig mevrouw A. Flanders en G. Maldonado,

 • -

  het rapport van de Voogdijraad ingediend op 13 juni 2016,

 • -

  de pleitnota zijdens de vader, ingediend ter zitting van 20 september 2016;

 • -

  de griffiersaantekeningen van de voortzetting behandeling achter gesloten deuren op 20 september 2016, waaruit blijkt dat zijn verschenen de vader in persoon bijgestaan door zijn gemachtigde, en de moeder in persoon bijgestaan door haar gemachtigde. Namens de Voogdijraad is aanwezig mevrouw G. Maldonado,

 • -

  de griffiersaantekeningen van de voortzetting behandeling achter gesloten deuren op 4 juli 2017, waaruit blijkt dat zijn verschenen de vader in persoon bijgestaan door zijn gemachtigde, en de moeder in persoon bijgestaan door haar gemachtigde. Namens de Voogdijraad is aanwezig mevrouw G. Maldonado.

De uitspraak is nader bepaald op heden.

2 DE VERDERE BEOORDELING

2.1

Ingevolge artikel 809 (http://wetten.overheid.nl/cgi-bin/deeplink/law1/bwbid=BWBR0001827/article=809) wetboek van burgerlijke rechtsvordering Aruba (Rv) beslist de rechter in zaken betreffende minderjarigen niet dan na de minderjarige van twaalf jaren of ouder in de gelegenheid te hebben gesteld hem zijn mening kenbaar te maken, tenzij het naar het oordeel van de rechter een zaak van kennelijk ondergeschikt belang betreft. Minderjarigen die de leeftijd van twaalf jaren nog niet hebben bereikt, kan de rechter in de gelegenheid stellen hem hun mening kenbaar te maken op een door hem te bepalen wijze.

2.2

Nu de minderjarige [B], geboren op [datum] 2004 in Aruba, inmiddels de leeftijd van twaalf jaar heeft bereikt, wordt hij in de gelegenheid gesteld zijn mening met betrekking tot de door de vader verzochte omgangsregeling aan de rechter kenbaar te maken, voordat de rechter hierover een beslissing neemt. Hij wordt uitgenodigd voor een gesprek in het gerechtsgebouw op de hieronder genoemde datum. Bij dit gesprek zullen de ouders niet aanwezig zijn. De minderjarige [B] kan deze beschikking meenemen om aan de bewaker te laten zien, die hem zal vertellen waar hij naar toe moet.

3 DE BESLISSING

Het gerecht:

stelt de minderjarige [B], geboren op [datum] 2004 in Aruba, in de gelegenheid zijn mening kenbaar te maken op maandag 4 september 2017 om 15:30 uur in het gerechtsgebouw aan de J.G. Emanstraat nr. 51;

houdt iedere verdere beslissing aan.

Deze beschikking is gegeven door mr. W.C.E. Winfield, rechter in dit gerecht, ter zitting van 22 augustus 2017 in aanwezigheid van de griffier.