Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2017:179

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
14-03-2017
Datum publicatie
20-03-2017
Zaaknummer
E.J. nr. 3003 van 2016
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Beschikking
Inhoudsindicatie

personen- en familierecht, verlenging voorlopige toevertrouwing

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 14 maart 2017

behorend bij E.J. nr. 3003 van 2016

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

op het verzoek van

DE VOOGDIJRAAD,

kantoorhoudend in Aruba,

VERZOEKER,

vertegenwoordigd.

om verlenging van de voorlopige toevertrouwing aan de Voogdijraad

van de minderjarigen:

1. [naam minderjarige 1],

2. [naam minderjarige 2],

3. [naam minderjarige 3]de minderjarigen,

Belanghebbenden:

[naam moeder], de moeder, wonende in Aruba,

[naam vader], de vader van de minderjarigen sub 2 en 3, wonende in Aruba.

1 DE PROCEDURE

De procedure blijkt uit:

  • -

    het verzoekschrift, ingediend op 6 december 2016;

  • -

    de griffiersaantekeningen van de mondelinge behandeling van 31 januari 2017, waaruit blijkt dat zijn verschenen de verzoeker bij mevrouw A. Flanders en mevrouw D. Lejuez, de vader in persoon. De moeder is, ondanks daartoe behoorlijk te zijn opgeroepen, niet verschenen.

De uitspraak is bepaald op heden.

2 DE FEITEN

2.1

Uit de moeder is op [geboortedatum]in Aruba geboren de thans nog minderjarige [naam minderjarige 1]. De moeder oefent van rechtswege het ouderlijk gezag over de minderjarige alleen uit. Uit de relatie tussen de moeder en [naam vader] zijn in Aruba geboren de thans nog minderjarigen, [naam minderjarige 2], op [geboortedatum] en [naam minderjarige 3], op [geboortedatum]. De vader heeft de minderjarigen erkend. De moeder oefent van rechtswege het ouderlijk gezag over de minderjarigen alleen uit.

2.2

Bij beschikking van dit gerecht van 28 juni 2016 (EJ-1249 en 1325 van 2016) is de voorlopige toevertrouwing van de minderjarigen aan de Voogdijraad bekrachtigd en is bepaald dat de minderjarigen tot 1 januari 2017 toevertrouwd zullen worden aan de Voogdijraad, met schorsing van de moeder in de uitoefening van het ouderlijk gezag over de minderjarigen.

3 DE BEOORDELING

Uit het door de Voogdijraad omtrent de minderjarigen uitgebrachte verslag en hetgeen ter zitting is besproken, blijkt dat de door de wet aangegeven gronden voor voorlopige toevertrouwing nog steeds aanwezig zijn. Het is in het belang van de minderjarigen dat de Voogdijraad voorlopig het gezag over hen blijft uitoefenen. Het verzoek van de Voogdijraad tot verlenging van de voorlopige toevertrouwing vanaf 1 januari 2017 voor een termijn van zes maanden, zal derhalve worden toegewezen.

4 DE BESLISSING

Het gerecht:

verlengt de voorlopige toevertrouwing aan de Voogdijraad van [naam minderjarige 1], geboren in Aruba op [geboortedatum], [naam minderjarige 2], geboren in Aruba op [geboortedatum], en [naam minderjarige 3], geboren in Aruba op [geboortedatum] tot 1 juni 2017;

bepaalt dat de moeder gedurende deze toevertrouwing is geschorst in de uitoefening van het gezag over deze minderjarigen,

verklaart deze beschikking uitvoerbaar bij voorraad.

Deze beschikking is gegeven op 14 maart 2017 door mr. P.A.H. Lemaire, rechter in dit gerecht, in tegenwoordigheid van de griffier.