Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2016:814

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
15-11-2016
Datum publicatie
20-12-2016
Zaaknummer
EJ nr. 1621 van 2016
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Beschikking
Inhoudsindicatie

civiel-ej-kinderalimentatie

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 15 november 2016

behorend bij EJ nr. 1621 van 2016

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

in de alimentatiezaak tussen

DE VOOGDIJRAAD,

kantoorhoudend in Aruba,

VERZOEKER,

vertegenwoordigd,

en

[X],

wonende in Aruba, [adres],

VERWEERDER, hierna te noemen de man,

niet verschenen.

Belanghebbenden:

[Y], de minderjarige,

[Z], de moeder.

1 DE PROCEDURE

De procedure blijkt uit:

  • -

    het verzoekschrift, ingediend op 6 juli 2016;

  • -

    de griffiersaantekeningen van de mondelinge behandeling van 4 oktober 2016, waaruit blijkt dat zijn verschenen de Voogdijraad bij mr. M. Ras-Pieternella en de moeder in persoon. De man heeft geen verweerschrift ingediend en is, ondanks daartoe behoorlijk te zijn opgeroepen, niet verschenen.

De uitspraak is bepaald op heden.

2 DE FEITEN

Uit de moeder is op [datum] 2011 in Aruba geboren de thans nog minderjarige [Y] (hierna: de minderjarige). De minderjarige is niet erkend.

3 HET VERZOEK

Het verzoek strekt tot het veroordelen van de man tot betaling van een maandelijkse bijdrage van Afl. 375,- ingaande 1 augustus 2016 als voorziening in de kosten van verzorging en opvoeding van de minderjarige. Daartoe wordt gesteld dat hij de verwekker is van de minderjarige en dat hij voldoende inkomen uit arbeid geniet.

4 DE BEOORDELING

De man heeft geen gebruik gemaakt van de aan hem geboden gelegenheid zich te verweren en dient daarom als verwekker te worden aangemerkt. De verwekker is wettelijk verplicht te voorzien in de kosten van verzorging en opvoeding van de minderjarige. Het verzoek zal, gelet op het gestelde en het ontbreken van enig verweer, worden toegewezen, zij het dat de alimentatieverplichting een maand later dan verzocht ingaat, omdat de man geacht kan worden niet eerder van het verzoek te hebben kennisgenomen.

DE BESLISSING

Het gerecht:

veroordeelt [X] om met ingang van 1 september 2016, en in de toekomst telkens bij vooruitbetaling, aan de Voogdijraad te betalen een bedrag van

Afl. 375,-- per maand als voorziening in de kosten van verzorging en opvoeding van [Y], geboren op [datum] 2011 in Aruba, uit de vrouw [Z].

verklaart deze beschikking uitvoerbaar bij voorraad.

Aldus gegeven door mr. W.J. Noordhuizen, rechter in dit gerecht, ter zitting van dinsdag 15 november 2016 in aanwezigheid van de griffier.