Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2016:79

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
09-02-2016
Datum publicatie
15-02-2016
Zaaknummer
EJ nr. 759 van 2015
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Beschikking
Inhoudsindicatie

De ontkenning van de door het huwelijk ontstane vaderschap wordt gegrond verklaard.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 9 februari 2016

behorend bij EJ nr. 759 van 2015

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

op het verzoek van:

X,

wonende in Aruba,

VERZOEKSTER, hierna te noemen: de moeder,

gemachtigde: de advocaat mr. G.L. Griffith,

tegen

Y,

wonende in Aruba,

VERWEERDER, hierna te noemen: de man,

niet verschenen.

Belanghebbenden:

Z, hierna: de minderjarige,

DE VOOGDIJRAAD, in zijn hoedanigheid van bijzondere curator.

1 DE PROCEDURE

Het eerdere verloop van de procedure blijkt uit de beschikking van dit gerecht van 23 juni 2015, waarbij de Voogdijraad is benoemd tot bijzondere curator van de minderjarige voornoemd, en in de gelegenheid is gesteld zijn mening kenbaar te maken. Het verdere verloop van de procedure blijkt uit:

  • -

    de brief zijdens de moeder, d.d. 22 oktober 2015, ter aanbieding van het rapport van I.L. Laboratorio Familiar d.d. 2 oktober 2015 inzake het verwantschapsonderzoek;

  • -

    de akte uitlating zijdens de bijzondere curator, ingediend op 27 oktober 2015;

  • -

    de griffiersaantekeningen van de behandeling van 8 december 2015, waaruit blijkt dat zijn verschenen de moeder bijgestaan door mr. G.L. Griffith, de bijzondere curator bij mr. M. Ras-Pieternella en A in persoon. De aanwezigen hebben ermee ingestemd dat een andere rechter dan de rechter die de beschikking van 23 juni 2015 heeft gegeven, de zaak verder behandelt.

De uitspraak is vervolgens bepaald op heden.

2 DE VERDERE BEOORDELING

2.1

De bijzondere curator heeft bij zijn akte namens de minderjarige om gegrondverklaring van de ontkenning van de vaderschap van de man verzocht.

2.2

Uit het rapport van I.L. Laboratorio Familiar N.V. van 2 oktober 2015 blijkt dat de heer A, geboren op [datum] 1973 in Venezuela, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de biologische vader is van de minderjarige voornoemd. Hieruit volgt dat de man niet de biologische vader van de minderjarige kan zijn. Aan de wettelijke eis is dus voldaan. Voor het overige is niet gebleken van enig bezwaar tegen gegrondverklaring van de ontkenning van het vaderschap van de man.

3 DE BESLISSING

Het gerecht:

verklaart X, niet-ontvankelijk in haar verzoek;

verklaart gegrond de ontkenning van het door het huwelijk ontstane vaderschap van Y, geboren op [datum] 1986 in Aruba, van Z, geboren op [datum] 2011 in Aruba, uit X, geboren op [datum] 1977 in Colombia.

Deze beschikking is gegeven door mr. N.K. Engelbrecht, rechter in dit gerecht, ter terechtzitting van dinsdag, 9 februari 2016 in tegenwoordigheid van de griffier.