Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2016:751

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
25-10-2016
Datum publicatie
28-11-2016
Zaaknummer
EJ nr. 2822 van 2014
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Beschikking
Inhoudsindicatie

EJ. Ontkenning vaderschap.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 25 oktober 2015

behorend bij EJ nr. 2822 van 2014

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

op het verzoek van:

[Verzoeker],

wonende in Aruba,

VERZOEKER, hierna te noemen: de man,

gemachtigde: de advocaat mr. J.F.M. Zara,

tegen

[Verweerster],

wonende in Aruba,

VERWEERSTER, hierna te noemen: de moeder,

procederend in persoon.

Belanghebbenden:

[naam minderjarige], de minderjarige,

vertegenwoordigd door de bijzondere curator.

1 DE PROCEDURE

Het eerdere verloop van de procedure blijkt uit de beschikking van dit gerecht van 13 januari 2015, waarbij onder andere de Voogdijraad is benoemd tot bijzondere curator van de minderjarige voornoemd, en waarbij een onderzoek is gelast naar de vraag met welke mate van waarschijnlijkheid de man de biologische vader is van de minderjarige.

Het verdere verloop van de procedure blijkt uit:

  • -

    het rapport van Verilabs van 3 december 2015 inhoudende het resultaat van het verrichtte verwantschapsonderzoek, ingediend op 15 juni 2016;

  • -

    de griffiersaantekeningen van de behandeling van 13 september 2016, waaruit blijkt dat zijn verschenen de man bij zijn gemachtigde, de moeder in persoon, en namens de bijzonder curator, mr. M. Ras-Pieternella.

De uitspraak is vervolgens bepaald op heden.

2 DE VERDERE BEOORDELING

2.1

Zoals bij de tussenbeschikking is overwogen, is het onderhavige verzoek van de man ingediend na het verstrijken van de wettelijke termijn, die van openbare orde is. Hij zal dan ook niet-ontvankelijk worden verklaard in zijn verzoek.

2.2

Ter zitting heeft de bijzondere curator namens de minderjarige verzocht de ontkenning van het door het huwelijk ontstane vaderschap van de man, gegrond te verklaren. Dit verzoek is gedaan binnen de in artikel 1:200, zesde lid, BWA gestelde termijn, zodat het ontvankelijk is.

2.3

In het rapport van Verilabs van 3 december 2015 wordt naar aanleiding van het verwantschapsonderzoek geconcludeerd dat het uitgesloten is dat de man, de biologische vader is van de minderjarige. Nu biologisch vaderschap nagenoeg met zekerheid kan worden bewezen door middel van een verwantschapsonderzoek, en er ook overigens geen reden is om aan de resultaten van dit onderzoek te twijfelen, is hiermee aan de wettelijke eis voldaan. Het gerecht zal het verzoek van de minderjarige daarom toewijzen.

3 DE BESLISSING

Het gerecht:

verklaart de man niet-ontvankelijk in zijn verzoek,

verklaart gegrond de ontkenning van het vaderschap van [verzoeker], geboren op [geboortedatum] 1975 in [geboorteplaats], van de op [geboortedatum] 2012 in [geboorteplaats] uit [verweerster] geboren, thans nog minderjarige [naam minderjarige].

Deze beschikking is gegeven door mr. N.K. Engelbrecht, rechter in dit gerecht, ter terechtzitting van dinsdag, 25 oktober 2016 in tegenwoordigheid van de griffier.