Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2016:520

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
23-08-2016
Datum publicatie
31-08-2016
Zaaknummer
EJ nr. 2233 van 2015
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

CIV - EJ - alimentatie artikel 1:406 BW

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 23 augustus 2016

Behorend bij EJ nr. 2233 van 2015

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

in de alimentatiezaak tussen

[de moeder] ,

wonende in Aruba,

VERZOEKSTER, hierna: de moeder,

procederend in persoon,

en

[de vader] ,

wonende in Aruba,

VERWEERDER, hierna: de vader,

procederend in persoon.

Belanghebbende:

[de minderjarige], de minderjarige.

1 DE PROCEDURE

Het verloop van de procedure blijkt uit:

 • -

  het verzoekschrift met producties, ingediend op 30 september 2015;

 • -

  het minderjarigenverhoor van 1 februari 2016;

 • -

  de griffiersaantekeningen van de mondelinge behandeling van 2 februari 2016, waaruit blijkt dat zijn verschenen de moeder in persoon, de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand bij mr. J. Koolman en de Voogdijraad bij mr. Y. N. Maduro;

 • -

  de griffiersaantekeningen van de voortzetting van de behandeling van 15 maart 2016, waaruit blijkt dat partijen in persoon zijn verschenen. Namens de Voogdijraad was aanwezig mevrouw A. Flanders en mr. Y.N. Maduro;

 • -

  de griffiersaantekeningen van de voortzetting van de behandeling van 24 mei 2016, waaruit blijkt dat de moeder in persoon is verschenen.

De uitspraak is bepaald op heden.

2 DE FEITEN

Uit de moeder is op [geboortedatum] 2001 in Aruba geboren [de minderjarige] (hierna: de minderjarige). De minderjarige is op [geboortedatum] 2016 door de vader erkend.

3 HET VERZOEK

3.1

De moeder verzoekt het gerecht om de vader te veroordelen tot betaling van een bedrag van Afl. 500,- per maand als voorziening in de kosten van verzorging en opvoeding van de minderjarige.

3.2

Nu de vader de minderjarige inmiddels heeft erkend, zal het gerecht het verzoek van de moeder om vast te stellen dat de man de vader is van de minderjarige als ingetrokken worden beschouwd.

4 DE BEOORDELING

4.1

Ouders zijn verplicht te voorzien in de kosten van verzorging en opvoeding van hun minderjarige kinderen. Dit geschiedt naar draagkracht. Artikel 1:406 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek van Aruba (hierna: BWA) bepaalt, dat in het geval een ouder zijn verplichting tot voorziening in de kosten van verzorging en opvoeding niet of niet behoorlijk nakomt, de andere ouder de rechter kan verzoeken het bedrag te bepalen dat deze ouder ten behoeve van het kind zal moeten uitkeren.

4.2

De vader heeft aangevoerd dat hij thans onvoldoende draagkracht heeft om het bedrag van Afl. 500,-- aan kinderalimentatie te voldoen. Desalniettemin heeft de vader, ondanks daartoe in de gelegenheid gesteld, geen stukken ingediend ter onderbouwing van zijn stelling. Nu de vader onvoldoende inzicht heeft verleend in zijn financiƫle situatie, zal het gerecht ervan uitgaan dat hij in staat moet worden geacht de verzochte bijdrage van Afl. 500,-- per maand te betalen.

4.3

Het vorenstaande leidt tot de slotsom dat het verzoek om veroordeling van de vader tot betaling van kinderalimentatie van Afl. 500,-- per maand toegewezen zal worden. De ingangsdatum zal worden bepaald op 1 maart 2016, zijnde de datum waarop de vader wordt geacht van het verzoekschrift op de hoogte te zijn geraakt.

5 DE BESLISSING

Het gerecht:

veroordeelt [de vader] om met ingang van 1 maart 2016 en in de toekomst, telkens bij vooruitbetaling, te betalen een bedrag van Afl. 500,-- per maand als voorziening in de kosten van verzorging en opvoeding van zijn dochter [de minderjarige], geboren op [geboortedatum] 2001 in Aruba,

wijst af het anders of meer verzochte.

Aldus gegeven door mr. W.C.E. Winfield, rechter in dit gerecht, en in het openbaar uitgesproken ter zitting van dinsdag 23 augustus 2016 in aanwezigheid van de griffier.