Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2016:516

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
23-08-2016
Datum publicatie
31-08-2016
Zaaknummer
EJ nr. 1834 van 2014
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

CIV - EJ - definitieve omgangregeling

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 23 augustus 2016

behorend bij EJ nr. 1834 van 2014

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

op het verzoek van:

[de man],

wonende in Aruba,

VERZOEKER, hierna te noemen: de man,

gemachtigde: de advocaat mr. F.A. Gibbs,

tegen

[de moeder],

wonende in Aruba,

VERWEERSTER, hierna te noemen: de moeder,

gemachtigde: de advocaat mr. E.C.P.M. Kok.

Belanghebbende:

[de minderjarige], de minderjarige.

1 DE PROCEDURE

De eerdere procedure blijkt uit de beschikking van dit gerecht 15 september 2015, waarbij in afwachting van een advies van de Voogdijraad over een omgangsregeling, een voorlopige omgangsregeling tussen de man en de minderjarige is bepaald. Het verdere verloop van de procedure blijkt uit:

- het rapport van de Voogdijraad, ingediend op 29 februari 2016;

- de griffiersaantekeningen van de behandeling ter zitting van 26 april 2016, waaruit blijkt dat zijn verschenen de partijen bijgestaan door hun gemachtigden en de vertegenwoordigers van de Voogdijraad.

De uitspraak is nader bepaald op heden.

2 DE VERDERE BEOORDELING

2.1

In deze procedure is komen vast te staan dat de man de biologische vader is van de minderjarige. Aan de man is bij beschikking van 30 juni 2015 vervangende toestemming verleend de minderjarige te erkennen. Nu ter zitting van 26 april 2016 niet is gebleken dat de man de minderjarige inmiddels heeft erkend, zal zijn verzoek om samen met de moeder te worden belast met het gezag over de minderjarige, worden afgewezen.

2.2

Ter beoordeling ligt dan alleen nog voor het verzoek strekkende tot het bepalen van een definitieve omgangsregeling tussen de man en de minderjarige.

Een goede omgang tussen de man en de minderjarige is in het belang van de minderjarige. Bij beschikking van 15 september 2015 is een voorlopige en opbouwende omgangregeling bepaald. Ter zitting is gebleken dat partijen onderling andere afspraken hebben gemaakt en dat zij zich aan deze afspraken houden. Het gerecht zal deze afspraken als definitieve omgangsregeling vaststellen en overweegt daartoe het volgende. Een vastgestelde omgangsregeling tussen partijen brengt met zich mee de verplichting voor de man jegens de minderjarige en de moeder om zich aan de omgangsregeling te houden, en de verplichting voor de moeder jegens de man en de minderjarige om de omgang tussen hen niet te belemmeren.

2.3

Het voorgaande leidt tot de volgende beslissing.

3 DE BESLISSING

Het gerecht:

bepaalt de omgangsregeling tussen de man [de man] en de minderjarige [de minderjarige], geboren op [geboortedatum] 2010 in Aruba als volgt:

- op woensdag van 12.30 uur, althans na school, tot 17:00 uur, waarbij de vader de minderjarige bij de school ophaalt en daarna bij de moeder thuis afzet;

- tot 1 oktober 2016: om het weekend op vrijdag en zaterdag, telkens van 12.30 uur tot 17.00 uur, waarbij de vader de minderjarige (bij de school of bij de moeder thuis) ophaalt en bij de moeder thuis afzet;

- vanaf 1 oktober 2016: om het weekend van vrijdagmiddag na school tot zaterdag om 17.00 uur, waarbij de vader de minderjarige (bij de school) ophaalt en zaterdag bij de moeder thuis afzet,

wijst het meer of anders verzochte.

Deze beschikking is gegeven door mr. N.K. Engelbrecht, rechter in dit gerecht, ter zitting van dinsdag 23 augustus 2016 in tegenwoordigheid van de griffier.