Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2016:457

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
28-06-2016
Datum publicatie
22-07-2016
Zaaknummer
EJ nr. 1019 van 2016
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Civiel - EJ - Verbetering geboorteakte

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 28 juni 2016

Behorend bij EJ nr. 1019 van 2016

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

op de vordering van

HET OPENBAAR MINISTERIE,

in Aruba.

Als belanghebbenden worden aangemerkt:

DE AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND (abs),

[de minderjarige].

1 DE PROCEDURE

Het openbaar ministerie heeft op verzoek van de abs, op 9 mei 2016 gevorderd dat de rechter gelast dat de geboorteakte ten name van de op 1 januari 2006 geboren voornoemde [de minderjarige] (hierna: de minderjarige), met nummer [nummer] van het registerjaar 2006 wordt aangevuld met de gegevens van de vader, en dat de geslachtsnaam van de minderjarige wordt gewijzigd.

2 OVERWEGINGEN

2.1

Op grond van artikel 1:24 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek van Aruba (hierna: BW) kan de rechter op vordering van het openbaar ministerie aanvulling, doorhaling of verbetering gelasten van een akte in een register van de burgerlijke stand.

2.2

Gebleken is dat de minderjarige is geboren staande het huwelijk tussen de moeder, [de moeder], en de heer [naam man], geboren op [datum] 1982 in Colombia. De heer [naam man] is derhalve op grond van artikel 1:199 onder sub a BW, vader van de minderjarige. In voornoemde geboorteakte ontbreken zijn gegevens. De akte dient met de gegevens van de vader te worden aangevuld.

2.3

Artikel 1:5, lid 1 BW bepaalt, voor zover hier van belang, dat de geslachtsnaam van een kind, die van zijn vader is. Betreffende akte dient gelet hierop dan ook wat betreft de geslachtsnaam van de minderjarige te worden verbeterd.

3 DE BESLISSING

Het gerecht:

gelast de ambtenaar van de burgerlijke stand om de geboorteakte nummer [nummer] van het jaar 2006, ten name van [de minderjarige], aan te vullen met de volgende gegevens en te verbeteren als volgt:

Geslachtsnaam kind : [geslachtsnaam]

Geslachtsnaam vader : [geslachtsnaam]

Voornamen vader : [voornamen]

Plaats van geboorte vader : Fonseca, Colombia

Dag van geboorte vader : [geboortedatum] 1982

Deze beschikking is gegeven op 28 juni 2016 door mr. N.K. Engelbrecht, rechter bij dit gerecht, in tegenwoordigheid van de griffier.