Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2016:171

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
15-03-2016
Datum publicatie
23-03-2016
Zaaknummer
EJ nr. 108 van 2016
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Beschikking
Inhoudsindicatie

Aanvulling en verbetering geboorteakte

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 15 maart 2016

Behorend bij EJ nr. 108 van 2016

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

op de vordering van

HET OPENBAAR MINISTERIE,

in Aruba,

Als belanghebbende wordt aangemerkt:

DE AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND (abs),

X.

1 DE PROCEDURE

Het openbaar ministerie heeft op verzoek van de abs, op 19 januari 2016 gevorderd dat de rechter gelast dat de geboorteakte ten name van de op [datum] 2015 geboren voornoemde X (hierna: de minderjarige), met nummer [nummer] van het registerjaar [jaar] wordt aangevuld met de gegevens van de vader, en dat de geslachtsnaam van de minderjarige wordt gewijzigd.

2 OVERWEGINGEN

2.1

Op grond van artikel 1:24 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek van Aruba (hierna: BWA) kan de rechter op vordering van het openbaar ministerie aanvulling, doorhaling of verbetering gelasten van een akte in een register van de burgerlijke stand.

2.2

Gebleken is dat de minderjarige is geboren staande het huwelijk tussen de moeder, Y, en de heer Z, geboren op [datum] 1969 in [plaats] in Venezuela. De heer Z is derhalve op grond van artikel 1:199 onder sub a BW, vader van de minderjarige. In voornoemde geboorteakte ontbreken zijn gegevens. De akte dient met de gegevens van de vader te worden aangevuld.

2.3

Artikel 1:5, lid 1 BW bepaalt, voor zover hier van belang, dat de geslachtsnaam van een kind, die van zijn vader is. Betreffende akte dient gelet hierop dan ook wat betreft de geslachtsnaam van de minderjarige te worden verbeterd.

3 DE BESLISSING

Het gerecht:

gelast de ambtenaar van de burgerlijke stand om de geboorteakte nummer [nummer] van het jaar [jaar], ten name van X, aan te vullen met de volgende gegevens en te verbeteren als volgt:

Geslachtsnaam kind : [geslachtsnaam kind]

Geslachtsnaam vader : [geslachtsnaam vader]

Voornamen vader : [voornamen vader]

Plaats van geboorte vader : [plaats]

Dag van geboorte vader : [dag]

Deze beschikking is gegeven op 15 maart 2016 door mr. W.C.E. Winfield, rechter bij dit gerecht, in tegenwoordigheid van de griffier.