Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2015:543

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
01-12-2015
Datum publicatie
04-12-2015
Zaaknummer
EJ nr. 2371 van 2015
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

personen- en familierecht, verbetering akte

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 1 december 2015

Behorend bij EJ nr. 2371 van 2015

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

op de vordering van

HET OPENBAAR MINISTERIE,

kantoorhoudend in Aruba,

VERZOEKER.

Belanghebbenden:

[naam], de minderjarige,

[naam], de moeder,

[naam], de vader,

DE AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND, kantoorhoudend in Aruba.

1 DE PROCEDURE

Het verloop van de procedure blijkt uit:

- de vordering, ingediend op 13 oktober 2015.

2 DE FEITEN

De moeder is op [datum] in de Dominicaanse Republiek in het huwelijk getreden met de vader. Uit de moeder is op [geboortedatum] in Aruba geboren [naam] (hierna: de minderjarige). In de geboorteakte werd de minderjarige als natuurlijk kind opgenomen aangezien ten tijde van de aangifte de moeder als ongehuwd stond ingeschreven. De vader heeft de minderjarige op 5 juli 2005 erkend.

3 DE VORDERING

De op verzoek van de ambtenaar van de burgerlijke stand gedane vordering strekt tot het doorhalen van de latere vermelding betreffende erkenning van de minderjarige en het aanvullen van de geboorteakte van de minderjarige met de vadergegevens en verbetering van de geslachtsnaam van [naam].

4 DE BEOORDELING

Op grond van artikel 1:24 lid 1 BW kan de rechter aanvulling, doorhaling of verbetering gelasten van een akte in een register van de burgerlijke stand. Genoegzaam is gebleken dat de moeder ten tijde van de aangifte gehuwd was met de vader. Het gerecht zal derhalve als volgt beslissen.

5 DE BESLISSING

Het gerecht:

gelast de ambtenaar van de burgerlijke stand om de geboorteakte nummer [nummer] van het jaar 2005 van [naam] te verbeteren in dier voege dat onder het kopje OUDERS als geslachtsnaam vader komt te staan “[achternaam]”, als voornamen vader komt te staan “[naam]”, onder het kopje OVERIGE GEGEVENS als plaats van geboorte komt te staan “[plaats]”, als dag van geboorte vader komt te staan “[geboortedatum]” en onder het kopje KIND als geslachtsnaam kind komt te staan “[achternaam]”;

gelast de ambtenaar van de burgerlijke stand om de latere vermelding betreffende erkenning van [naam] door te halen.

Deze beschikking is gegeven op 1 december 2015 door mr. E.M.D. Angela, rechter bij dit gerecht, in tegenwoordigheid van de griffier, A. de Cuba.