Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2015:529

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
25-11-2015
Datum publicatie
04-12-2015
Zaaknummer
K.G. no. 2459 van 2015
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Verstek/ Ontruiming van een woning wordt toegewezen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Vonnis van 25 november 2015

K.G. no. 2459 van 2015

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

Vonnis in kort geding tussen:

X,

wonende te Aruba,

eiser,

gemachtigde: mr. H.F. Falconi,

en

Y,

wonende te Aruba,

gedaagde,

niet verschenen.

1 DE PROCEDURE

1.1

Het verloop van de procedure blijkt uit:

- het verzoekschrift met producties, ingediend op 22 oktober 2015;

- de griffiersaantekeningen van de mondelinge behandeling die op 12 november 2015 heeft plaatsgevonden. Verschenen zijn eiser met zijn gemachtigde. Hoewel behoorlijk opgeroepen is gedaagde niet verschenen. Tegen gedaagde is verstek verleend.

1.2

Vonnis is bepaald op heden.

2 DE VORDERING

Eiser vordert dat het gerecht bij uitvoerbaar te verklaren vonnis gedaagde beveelt om binnen twee dagen na betekening van dit vonnis, dan wel een andere door het gerecht in goede justitie te bepalen termijn, het appartement gelegen te [adres], appartement [nummer] te verlaten en te ontruimen met alle daarin aanwezige personen en goederen, voor zover deze laatste niet in beslag zijn genomen en het eigendom van eiser niet zijn en het appartement met afgifte van de sleutels ter vrije beschikking van eiser te stellen, onder verbeurte van een dwangsom en dat het gerecht eiser toestemming verleent om, indien gedaagde met die ontruiming in gebreke blijft, deze zelf te doen uitvoeren, desnoods met behulp van de sterke arm, dan wel een andere beslissing te nemen die het gerecht juist acht, met veroordeling van gedaagde in de proceskosten.

3 DE BEOORDELING

3.1

De vordering is, nu deze niet door gedaagde is weersproken en het gerecht niet onrechtmatig of ongegrond voorkomt, toewijsbaar in na te noemen zin, met dien verstande dat gedaagde een termijn van één (1) maand na betekening van dit vonnis zal worden gegund om het appartement te ontruimen.

3.2

De gevorderde veroordeling onder verbeurte van een dwangsom wordt afgewezen wegens gebrek aan belang, mede omdat eiser conform zijn eis gemachtigd wordt om zelf de ontruiming te doen bewerkstelligen.

3.3

Gedaagde dient als de in het ongelijk gestelde partij, de proceskosten die zijn gevallen aan de zijde van eisers te dragen.

4 DE UITSPRAAK

Het gerecht, rechtdoende in kort geding:

beveelt gedaagde om binnen één (1) maand na betekening van dit vonnis het appartement, plaatselijk bekend als [adres], appartement [nummer] te Aruba, te ontruimen, met alle daarin aanwezige personen en goederen, voor zover deze laatste het eigendom van eiser niet zijn, met machtiging aan eiser om indien gedaagde met die ontruiming in gebreke blijft, deze zelf te doen bewerkstelligen, desnoods met behulp van de sterke arm;

veroordeelt gedaagde in de kosten van dit geding, aan de zijde van eisers gevallen en tot op heden begroot op Afl. 450,00 aan griffierechten en Afl. 226,67 aan deurwaarderskosten en Afl. 1.500,00 aan gemachtigdensalaris;

verklaart dit vonnis uitvoerbaar bij voorraad.

Dit vonnis is gewezen door mr. M. Schoemaker, rechter, en is uitgesproken ter openbare terechtzitting op woensdag 25 november 2015 in tegenwoordigheid van de griffier.