Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2015:348

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
21-09-2015
Datum publicatie
28-09-2015
Zaaknummer
LAR nr. 649 van 2015
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

fictieve weigering – verweerder heeft inmiddels een (reële) beslissing genomen; geen procesbelang; beroep niet-ontvankelijk; geen wettelijke grondslag voor een veroordeling in de proceskosten

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Uitspraak van 21 september 2015

LAR nr. 649 van 2015

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

UITSPRAAK

op het beroep in de zin van de

Landsverordening administratieve rechtspraak (Lar) van:

A,

gevestigd in Aruba,

APPELLANTE,

gemachtigden: de advocaat mr. D.G. Kock,

gericht tegen:

de directeur van de Directie Onderwijs,

zetelende in Aruba,

VERWEERDER,

gemachtigde: mr. V.M. Emerncia (DWJZ).

1 PROCESVERLOOP

Bij bezwaarschrift van 2 december 2014 heeft appellante bezwaar gemaakt tegen de beslissing van verweerder d.d. 31 oktober 2014 om het aan appellante afgegeven certificaat Nederlands in te trekken.

Tegen het niet tijdig nemen van een beslissing op haar bezwaar heeft appellante op 30 maart 2015 beroep ingesteld bij het gerecht.

De uitspraak is bepaald op heden.

2 OVERWEGINGEN

2.1

Bij brief van 11 augustus 2015 heeft appellante het gerecht te kennen gegeven dat verweerder inmiddels een (reële) beslissing heeft genomen op het bezwaarschrift van appellante. Appellante verzoekt het gerecht in deze brief om verweerder in de kosten van het geding te veroordelen.

2.2

Het gerecht overweegt dat inmiddels op het bezwaar van appellante is beslist en dat hierdoor het belang van appellante bij deze procedure is komen te vervallen. Het beroep wordt dan ook met toepassing van artikel 32, aanhef en onder a, van de Lar, wegens gebrek aan belang, niet-ontvankelijk verklaard.

2.3

Voor een veroordeling in de proceskosten bestaat geen wettelijke grondslag. Daartoe wordt overwogen dat de grondslag voor een veroordeling in de proceskosten in beroepszaken op grond van de Lar is gelegen in de in artikel 52, tweede lid, van deze landsverordening neergelegde mogelijkheid van veroordeling tot vergoeding van schade, geleden als gevolg van de vernietigde beschikking. Bij een uitspraak, strekkende tot niet-ontvankelijkverklaring ontbreekt de mogelijkheid tot een dergelijke veroordeling.

3 BESLISSING

De rechter in dit gerecht:

verklaart het beroep niet-ontvankelijk.

Deze uitspraak is gegeven door mr. N.K. Engelbrecht, rechter in dit gerecht, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van maandag, 21 september 2015, in aanwezigheid van de griffier.

Tegen deze uitspraak staat hoger beroep open bij het Hof (art. 53a LAR).

Het hoger beroep wordt ingesteld binnen zes weken na de dag waarop de beslissing op het beroep is gedagtekend. De instelling van het hoger beroep geschiedt door indiening bij de griffie van het Gerecht van een aan het Hof gericht beroepschrift (art. 53b LAR).