Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2015:254

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
01-09-2015
Datum publicatie
07-09-2015
Zaaknummer
EJ nr. 1452 van 2015
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Aanvulling en verbetering geboorteakte

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 1 september 2015

Behorend bij EJ nr. 1452 van 2015

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

op de vordering van

HET OPENBAAR MINISTERIE,

in Aruba,

Als belanghebbende wordt aangemerkt:

DE AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND (abs),

[naam minderjarige].

1 DE PROCEDURE

Het openbaar ministerie heeft op verzoek van de abs, op 2 juli 2015 gevorderd dat de rechter gelast dat de geboorteakte ten name van de op [datum] 2014 geboren voornoemde [naam minderjarige] (hierna: de minderjarige), met nummer [nummer] van het registerjaar 2014 wordt aangevuld met de gegevens van de vader, en dat de geslachtsnaam van de minderjarige wordt verbeterd.

2 OVERWEGINGEN

2.1

Op grond van artikel 1:24 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek van Aruba (hierna: BW) kan de rechter op vordering van het openbaar ministerie aanvulling, doorhaling of verbetering gelasten van een akte in een register van de burgerlijke stand.

2.2

Gebleken is dat de minderjarige is geboren staande het huwelijk tussen de moeder, [naam moeder], en de heer [naam], geboren op [geboortedatum] in [plaats, land]. De heer [naam] is derhalve op grond van artikel 1:199 onder sub a BW, vader van de minderjarige. In voornoemde geboorteakte ontbreken zijn gegevens. De akte dient met de gegevens van de vader te worden aangevuld.

2.3

Artikel 1:5, lid 1 BW bepaalt, voor zover hier van belang, dat de geslachtsnaam van een kind, die van zijn vader is. Betreffende akte dient gelet hierop dan ook wat betreft de geslachtsnaam van de minderjarige te worden verbeterd.

3 DE BESLISSING

Het gerecht:

gelast de ambtenaar van de burgerlijke stand om de geboorteakte nummer [nummer] van het jaar 2014, ten name van [naam minderjarige], aan te vullen met de volgende gegevens en te verbeteren als volgt:

Geslachtsnaam kind : [naam]

Geslachtsnaam vader : [naam]

Voornamen vader : [naam]

Plaats van geboorte vader : [plaats en land]

Dag van geboorte vader : [datum]

Deze beschikking is gegeven op 1 september 2015 door mr. N.K. Engelbrecht, rechter bij dit gerecht, in tegenwoordigheid van de griffier.