Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2015:107

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
23-06-2015
Datum publicatie
26-06-2015
Zaaknummer
EJ nr. 335 van 2015
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

gedwongen plaatsing in een rehabilitatiecentrum voor de duur van één jaar

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking van 23 juni 2015

Behorend bij EJ nr. 335 van 2015

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

op het verzoek van

[verzoekster] , in haar hoedanigheid van curatrice,

wonende in Aruba

VERZOEKSTER,

procederend in persoon,

om plaatsing in Centro di Motivacion van

[verweerder],

wonende in Aruba,

GEREKESTREERDE, hierna te noemen Michel,

procederend in persoon.

1 DE PROCEDURE

De procedure blijkt uit:

  • -

    het verzoekschrift, ingediend op 20 februari 2015,

  • -

    de griffiersaantekeningen van de mondelinge behandeling van 21 mei 2015, waaruit blijkt dat partijen in persoon zijn verschenen. De vertegenwoordigers van de Stichting Reclassering en de Centro di Motivacion waren eveneens aanwezig.

De uitspraak is nader bepaald op heden.

2 DE FEITEN

Bij beschikking van dit gerecht van 2 oktober 2008 (EJ-2277/08) is [verweerder] onder curatele gesteld en is zijn plaatsing in Centro Dakota bevolen voor de duur van een jaar. Die plaatsing is gerealiseerd. Bij beschikking van 25 maart 2014 (EJ-3153/13) is de plaatsing in de Centro di Motivacion verlengd met nog een jaar.

3 HET VERZOEK

Het verzoek strekt wederom tot opname van [verweerder] in Centro di Motivacion voor de duur van één jaar. Daartoe wordt - kort samengevat - gesteld dat hij wegens gewoonte van misbruik van verdovende middelen in het openbaar herhaaldelijk aanstoot geeft en de veiligheid van anderen in gevaar brengt.

4 DE BEOORDELING

4.1

De wettelijke gronden voor toewijzing van het verzoek zijn aanwezig. Ter zitting is evenwel gebleken dat de huidige instelling waar [verweerder] verblijft, het Centro di Motivacion, van mening is dat [verweerder], gelet op zijn specifieke problematiek, zorg nodig heeft die op Aruba niet voorhanden is. In die zin acht het Centro zichzelf niet de meest aangewezen instelling om [verweerder] op te nemen.

4.2

Geoordeeld wordt dat [verweerder] en degenen die zich om zijn welzijn bekommeren, niet de dupe mogen worden van het gegeven dat er op Aruba op dit moment geen perfecte opvangmogelijkheid is voor de behandeling van [verweerder]. De curatrice, tevens moeder van [verweerder], heeft duidelijk gemaakt dat het voor haar niet mogelijk is om de zorg voor [verweerder] op zich te nemen. Het Centro di Motivacion is tot nu toe gebleken een voor [verweerder] zo passend mogelijke instelling te zijn. Daarom zal het verzoek worden toegewezen als verzocht.

5 DE BESLISSING

Het gerecht:

beveelt de plaatsing van [verweerder], geboren op [datum] 1979 in Aruba, in het rehabilitatiecentrum CENTRO DI MOTIVACION ter verpleging en/of behandeling voor de duur van één (1) jaar, ingaande uiterlijk een jaar na heden.

Deze beschikking is gegeven door mr. H. Mol, rechter in dit gerecht, ter terechtzitting van dinsdag, 23 juni 2015 in tegenwoordigheid van de griffier.