Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:OGEAA:2014:18

Instantie
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
Datum uitspraak
07-05-2014
Datum publicatie
10-06-2014
Zaaknummer
A.R. no. 690 van 2013
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Civiel bodemzaak. Het gerecht veroordeelt advocaat persoonlijk in alle proceskosten op de grond dat zij de belangen van haar cliënt heeft verwaarloosd en/of haar bediening te buiten is gegaan door namens of voor die cliënt een van gronden gespeende rechtsvordering jegens gedaagde partij in te stellen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Vonnis van 7 mei 2014

Behorend bij A.R. no. 690 van 2013

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

VONNIS

in de zaak van:

de naamloze vennootschap

BOOGAARD ASSURANTIËN N.V.,

gevestigd in Aruba,

eiseres,

hierna ook te noemen: Boogaard,

gemachtigde: voorheen de advocaat mr. C.A. Francis, thans de advocaat mr. A.J. Swaen,

tegen:

[x],

wonende in Aruba,

gedaagde,

hierna ook te noemen: [x],

gemachtigde: de advocaat mr. H.G. Figaroa.

1. DE PROCEDURE

1.1 Het verloop van de procedure tot 27 november 2013 blijkt uit het tussenvonnis van dit Gerecht van die datum. Het verdere verloop van de procedure blijkt uit:

-de door Boogaard genomen akte, met producties.

1.2 Vonnis is nader bepaald op heden.

2 DE VERDERE BEOORDELING

2.1

Het Gerecht blijft bij hetgeen is overwogen en beslist in voormeld tussenvonnis.

2.2

De zaak stond na voormeld tussenvonnis voor door mr. C.A. Francis (hierna Francis) persoonlijk te nemen akte, zonder dat [x] in de gelegenheid zou worden gesteld om te reageren op die akte. De zaak stond derhalve niet voor een door Boogaard te nemen akte. Die evenwel door Boogaard genomen akte blijft daarom buiten beschouwing.

2.3

Francis heeft geen gebruik gemaakt van de aan haar geboden gelegenheid om persoonlijk te reageren op het overwogene in voormeld tussenvonnis onder 3.7 en 3.8. Dat brengt mee dat de in dat vonnis neergelegde voorshandse oordelen thans hun voorlopige karakter verliezen, en dus definitief zijn. Dat betekent dat Francis persoonlijk zal worden veroordeeld tot betaling van de proceskosten van [x] ad Afl. 750,--, en voorts tot betaling van aan de zijde van Boogaard gerezen kosten van deze procedure, tot aan deze uitspraak begroot op hetgeen Boogaard in deze procedure heeft of zal hebben betaald aan verschotten en aan honorarium (of daarmee gelijk te stellen vergoedingen/voorschotten, of kosten anderszins) voor Francis, waarbij heeft te gelden dat de verschotten tot aan deze uitspraak worden begroot zoals vermeld in het tussenvonnis onder 3.8.

3 DE BESLISSING

Het Gerecht:

-wijst af het door Boogaard gevorderde;

-veroordeelt mr. C.A. Francis persoonlijk in de kosten van deze procedure gevallen aan de zijde van [x], tot aan deze uitspraak begroot op Afl. 750,--;

-veroordeelt mr. C.A. Francis persoonlijk voorts in de kosten van deze procedure gevallen aan de zijde van Boogaard, tot aan deze uitspraak begroot op hetgeen Boogaard in deze procedure heeft of zal hebben betaald aan verschotten en aan mr. C.A. Francis (aan honorarium of daarmee gelijk te stellen vergoedingen/voorschotten, of kosten anderszins).

Dit vonnis is gewezen door mr. A.H.M. van de Leur, rechter, en is uitgesproken ter openbare terechtzitting van woensdag 7 mei 2014 in tegenwoordigheid van de griffier.