Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:HR:2015:3372

Instantie
Hoge Raad
Datum uitspraak
17-11-2015
Datum publicatie
26-11-2015
Zaaknummer
13/03201
Formele relaties
Herstelde arrest: ECLI:NL:HR:2015:2886
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Cassatie
Inhoudsindicatie

Herstelarrest

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

17 november 2015

Strafkamer

nr. S 13/03201

BKL

Hoge Raad der Nederlanden

Arrest

op het beroep in cassatie tegen een arrest van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, zittingsplaats Leeuwarden, van 26 april 2013, nummer 24/001293-10, in de strafzaak tegen:

[verdachte] , geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum] 1966.

1 Procesgang in cassatie

1.1.

De Hoge Raad heeft in deze zaak bij arrest van 29 september 2015 de bestreden uitspraak vernietigd, voor zover aan het oordeel van de Hoge Raad onderworpen, dus uitsluitend wat betreft de beslissingen ter zake van het onder 3 tenlastegelegde en de strafoplegging waaronder begrepen de beslissingen omtrent de vordering van de benadeelde partij [betrokkene 1] , en de zaak teruggewezen naar het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, zittingsplaats Arnhem, opdat de zaak in zoverre op het bestaande hoger beroep opnieuw wordt berecht en afgedaan.

1.2.

In de beslissing van dit arrest is abusievelijk vermeld dat de zaak wordt teruggewezen naar het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, zittingsplaats Arnhem. De vermelding van de zittingsplaats Arnhem is een misslag. Het beroep in cassatie is immers ingesteld tegen een arrest van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, zittingsplaats Leeuwarden. Daarom dient de beslissing van het onder 1.1 genoemde arrest van de Hoge Raad als volgt te worden gelezen:

"De Hoge Raad:

vernietigt de bestreden uitspraak, voor zover aan het oordeel van de Hoge Raad onderworpen, dus uitsluitend wat betreft de beslissingen ter zake van het onder 3 tenlastegelegde en de strafoplegging waaronder begrepen de beslissingen omtrent de vordering van de benadeelde partij [betrokkene 1] ;

wijst de zaak terug naar het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, zittingsplaats Leeuwarden, opdat de zaak in zoverre op het bestaande hoger beroep opnieuw wordt berecht en afgedaan."

2 Beslissing

De Hoge Raad:

bepaalt dat het in deze zaak op 29 september 2015 uitgesproken arrest moet worden gelezen met inachtneming van de hiervoor vermelde verbeteringen.

Dit arrest is gewezen door de vice-president W.A.M. van Schendel als voorzitter, en de raadsheren H.A.G. Splinter-van Kan en Y. Buruma, in bijzijn van de waarnemend griffier S.C. Rusche, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 17 november 2015.