Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:HR:2011:BP2025

Instantie
Hoge Raad
Datum uitspraak
28-01-2011
Datum publicatie
28-01-2011
Zaaknummer
10/00894
Formele relaties
In cassatie op: ECLI:NL:CRVB:2010:BL5590
Rechtsgebieden
Belastingrecht
Bijzondere kenmerken
Cassatie
Inhoudsindicatie

De Hoge Raad heeft het beroep in cassatie ongegrond verklaard.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

nr. 10/00894

28 januari 2011

Arrest

gewezen op het beroep in cassatie van de erfgenamen van A, gewoond hebbende te Z, Spanje, (hierna: belanghebbenden) tegen de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep van 24 februari 2010, nr. 07/1271 ZFW, op het hoger beroep van belanghebbenden tegen een uitspraak van de Rechtbank te Amsterdam (nr. AWB 06/5475 AOW) betreffende een besluit van de Sociale verzekeringsbank (hierna: de SVB) ingevolge de Algemene Ouderdomswet.

1. Geding in cassatie

Belanghebbenden hebben tegen de uitspraak van de Centrale Raad beroep in cassatie ingesteld en daarbij een aantal klachten aangevoerd.

De SVB heeft een verweerschrift ingediend.

Belanghebbenden hebben een conclusie van repliek ingediend.

Na het verstrijken van de termijn voor het indienen van de conclusie van repliek hebben belanghebbenden nog een geschrift ingediend. Daartoe biedt de wet evenwel niet de mogelijkheid. De Hoge Raad slaat op dat stuk daarom geen acht.

2. Beoordeling van de klachten

Ingevolge artikel 53, lid 1, van de Algemene Ouderdomswet kan beroep in cassatie worden ingesteld tegen uitspraken van de Centrale Raad ter zake van schending of verkeerde toepassing van de artikelen 1, derde tot en met zevende lid, 2, 3 en 6 en de op die artikelen berustende bepalingen.

Het onderhavige cassatieberoep betreft echter de kosten van overmaking van het ouderdomspensioen op grond van de AOW. Dit beroep is niet ingesteld ter zake van schending of verkeerde toepassing van voormelde bepalingen. De klachten kunnen derhalve niet tot cassatie leiden.

3. Proceskosten

De Hoge Raad acht geen termen aanwezig voor een veroordeling in de proceskosten.

4. Beslissing

De Hoge Raad verklaart het beroep in cassatie ongegrond.

Dit arrest is gewezen door de raadsheer C. Schaap als voorzitter, en de raadsheren M.W.C. Feteris en R.J. Koopman, in tegenwoordigheid van de waarnemend griffier A.I. Boussak-Leeksma, en in het openbaar uitgesproken op 28 januari 2011.