Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:HR:2010:BK9651

Instantie
Hoge Raad
Datum uitspraak
05-03-2010
Datum publicatie
05-03-2010
Zaaknummer
09/00590
Formele relaties
Conclusie: ECLI:NL:PHR:2010:BK9651
Rechtsgebieden
Civiel recht
Insolventierecht
Bijzondere kenmerken
Cassatie
Inhoudsindicatie

WSNP. CPG: Beëindiging schuldsanering met "schone lei" treedt in zowel bij vaststelling dat schuldenaar niet in zijn verplichtingen uit de schuldsanering tekort is geschoten als wanneer de vaststelling dat de schuldenaar in deze verplichtingen is tekortgeschoten ontbreekt. (81 RO)

Wetsverwijzingen
Wet op de rechterlijke organisatie 81
Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
RvdW 2010, 379
JWB 2010/87
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

5 maart 2010

Eerste Kamer

09/00590

EE/IS

Hoge Raad der Nederlanden

Arrest

in de zaak van:

1. [Verzoeker 1],

2. [Verzoekster 2],

beiden wonende te [woonplaats],

VERZOEKERS tot cassatie,

advocaat: mr. P. Garretsen.

Verzoekers tot cassatie zullen hierna ook worden aangeduid als [verzoeker] c.s. en ieder afzonderlijk als [verzoeker 1] en [verzoekster 2].

1. Het geding in feitelijke instanties

Bij vonnissen van de rechtbank 's-Hertogenbosch van 9 september 2005 is ten aanzien van [verzoeker] c.s. de toepassing van de schuldsaneringsregeling uitgesproken.

Op voordracht van de bewindvoerder heeft voornoemde rechtbank bij vonnissen van 20 oktober 2008 na het verlopen van de termijn de schuldsaneringsregeling ten aanzien van [verzoeker] c.s. beëindigd, zonder verlening van een schone lei.

Tegen beide vonnissen van de rechtbank hebben [verzoeker] c.s. hoger beroep ingesteld bij het gerechtshof te 's-Hertogenbosch. Het hof heeft beide zaken gevoegd en samen behandeld.

Bij arrest van 4 februari 2009 heeft het hof het vonnis ten aanzien van [verzoeker 1] bekrachtigd. Voorts heeft het hof het vonnis ten aanzien van [verzoekster 2] vernietigd voor wat betreft de vaststelling van de rechtbank dat [verzoekster 2] toerekenbaar tekort is geschoten in de nakoming van één of meer uit de schuldsaneringsregeling voortvloeiende verplichtingen, en in zoverre opnieuw rechtdoende, vastgesteld dat [verzoekster 2] niet toerekenbaar tekort is geschoten in de nakoming van een of meer uit de schuldsaneringsregeling voortvloeiende verplichtingen.

Het arrest van het hof is aan dit arrest gehecht.

2. Het geding in cassatie

Tegen het arrest van het hof hebben [verzoeker] c.s. beroep in cassatie ingesteld. Het cassatierekest is aan dit arrest gehecht en maakt daarvan deel uit.

De conclusie van de Advocaat-Generaal J.L.R.A. Huydecoper strekt tot verwerping.

3. Beoordeling van de middelen

De in de middelen aangevoerde klachten kunnen niet tot cassatie leiden. Zulks behoeft, gezien art. 81 RO, geen nadere motivering nu de klachten niet nopen tot beantwoording van rechtsvragen in het belang van de rechtseenheid of de rechtsontwikkeling.

4. Beslissing

De Hoge Raad verwerpt het beroep.

Dit arrest is gewezen door de raadsheren A.M.J. van Buchem-Spapens, als voorzitter, J.C. van Oven en W.A.M. van Schendel, en in het openbaar uitgesproken door de raadsheer E.J. Numann op 5 maart 2010.