Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:HR:2009:BI9282

Instantie
Hoge Raad
Datum uitspraak
23-06-2009
Datum publicatie
23-06-2009
Zaaknummer
07/13063
Formele relaties
Conclusie: ECLI:NL:PHR:2009:BI9282
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Cassatie
Inhoudsindicatie

Het cassatieberoep is gericht tegen een vonnis van de Kantonrechter (Ktr). De AG concludeert tot nietigheid van de bestreden uitspraak omdat geen pv is opgemaakt van tz. bij de Ktr. HR: het middel, dat klaagt over de verwerping van een in het vonnis van de Ktr weergegeven verweer, doch niet over het ontbreken van het pv van de tz., kan niet tot cassatie leiden. 81 RO.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

23 juni 2009

Strafkamer

nr. 07/13063

Hoge Raad der Nederlanden

Arrest

op het beroep in cassatie tegen een vonnis van de Rechtbank te Amsterdam, sector Kanton, locatie Amsterdam, van 30 oktober 2007, nummer 13/724607-07, in de strafzaak tegen:

[Verdachte], geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum] 1980, wonende te [woonplaats].

1. Geding in cassatie

Het beroep is ingesteld door de verdachte. Namens deze heeft mr. V.H. Hammerstein, advocaat te Amsterdam, bij schriftuur een middel van cassatie voorgesteld. De schriftuur is aan dit arrest gehecht en maakt daarvan deel uit.

De waarnemend Advocaat-Generaal Bleichrodt heeft geconcludeerd tot vernietiging van het vonnis van de Kantonrechter en tot terugwijzing van de zaak naar de Kantonrechter in de Rechtbank te Amsterdam opdat de zaak opnieuw wordt berecht en afgedaan.

2. Beoordeling van het middel

Het middel, dat klaagt over de verwerping van een in het vonnis van de Kantonrechter weergegeven verweer doch niet over het ontbreken van het proces-verbaal van de terechtzitting, kan niet tot cassatie leiden. Dit behoeft, gezien art. 81 RO, geen nadere motivering nu het middel niet noopt tot beantwoording van rechtsvragen in het belang van de rechtseenheid of de rechtsontwikkeling.

3. Beslissing

De Hoge Raad verwerpt het beroep.

Dit arrest is gewezen door de vice-president A.J.A. van Dorst als voorzitter, en de raadsheren J. de Hullu en W.F. Groos, in bijzijn van de waarnemend griffier H.J.J. Verhoeven, en uitgesproken op 23 juni 2009.